Marita Garfjell stod opp grytidlig for å gjøre klare frokost på Solhov. Torill Hammervoll, Kyrre Lyngdal og Øystein Sørvoll ordnet hver ettermiddag og kveld middag på Skytterhuset på Eidebakken.

Representantene for ”Den 13. mann” brukte fra tirsdag 7. til fredag 17. mars flere timer hver dag for at filmcrewet skulle få best mulig bespising under oppholdet i Lyngen.

– Veldig artig og spennende å bidra på denne måten, forteller Garfjell.

Sørvoll understreker at rundt et 100-talls voksne lyngsværinger gjorde kjempejobb på flere områder og fortjener svært hederlig omtale.

Mye venting

Kurre Lyngdal og Øystein Sørvoll kokte hver ettermiddag middag, mens Torill Hammervoll tok ansvaret for servering og oppvask på Skytterhuset.

– Vi hadde i gjennomsnitt 40 personer til middag. De var alle hyggelige og fornøyde, forteller Lyngdal.

De har lært at arbeidet med Jan Baalsrud-filmen innebærer mye venting. Det var slett ikke hver kveld skuespillerne og deres medhjelpere kunne spise til avtalt tidspunkt.

– Vi hadde litt utfordring med å holde maten varm. Heldigvis er kjøkkenet på Skytterhuset svært godt utstyr med hjelpemidler, påpeker Sørvoll.

Rikholdig meny

Hammervoll forsikrer at gjestene ikke led noen nød rundt spisebordet.

– De fikk servet mye god mat. Menyen var variert og holdt høy standard, sier hun.

Marita Garfjell er kvartettens morgenfugl. Hun måtte klokka 05 ha frokosten klar for 45-50 personer på Solhov, slik at hun måtte være på plass en time tidligere.

– Råvarene ble som regelkjøpt inn kvelden før.

– Hva bestod frokosten av?

– Jeg kokte fast tre typer grøt. I tillegg var det egg, bacon og alt som hører til på et rikholdig frokostbord. Jeg brukte hver morgen rundt fire timer på jobben, forteller Marita Garfjell.

Hun bor normalt i Mosjøen, men har siden før jul oppholdt seg hjemme på Lyngseidet.