Nå kan Kvænangshagen Verdde kan gis en mer aktiv rolle i kommunens omstillingsarbeid, etter at Kvænangen kommune har overtatt aksjene til Halti Næringshage AS.

- Det var et stort ønske om å fortsette driften, men med kraftig reduksjon i driftsmidler og høye driftskostnader ble det helt nødvendig å gjøre noen grep. Blant annet ble husleieavtalen sagt opp med Kvænangen Næringsbygg f.o.m. 01.01.2017.  I tillegg har Kvænangen kommune overtatt aksjene til Halti Næringshage as, slik at Kvænangshagen Verdde kan gis en mer aktiv rolle i kommunens omstillingsarbeid. sier Hilde Nyvoll i Halti næringshage, i en pressemelding.

- Vi vil fremdeles være aktiv i Kvænangen, men nå blir det gjennom en kommuneavtale på lik linje med de andre nordtromskommunene.

3-årig prosjektperiode

Det er 5 år siden Kvænangen kommune og Halti Næringshage AS tok initiativ til å få etablert næringshageselskapet Kvænangshagen Verdde AS. Det ble etablert som en avdeling under Halti Næringshage AS. Etter den 3-årige prosjektperioden 2013-2015 har selskapet i 2016 jobbet fram en ny strategi for videre drift.

- Halti Næringshage AS takker alle samarbeidspartnere gjennom denne tiden og ønsker lykke til videre med selskapet, sier Nyvoll.