Arctimus trio og de to operasolistene er denne uka på turné med "Operapub" i regi av Kultur i Troms. I Nord-Troms er det På Hjørnet i Skjervøy og Bygdetun i Lyngen som er stoppestedene.

- Solistene denne våren er spesielt godt kvalifisert til å skape store opplevelser på små steder sammen med landsdelsmusikerne. Baryton Lars Eggen fra Østerdalen var nemlig en av initiativtakerne til Opera di Setra, der en setervang i et gammelt fjøs er ombygd til Tylldalens og Østerdalens første og eneste operascene. Der har han opptrådt blant annet med sin partner i årets Operapub, mezzosopran Nina Sætherhaug fra Trondheim, opplyser Dominique Guyot i Kultur i Troms og produsent for Landsdelsmusikerne i Nord-Norge, i en pressemelding til Framtid i Nord.

«Jeg er visst litt brisen...»

Den blide kvintetten skapte høy stemning og vekket stor entusiasme på sin første turné i fjor høst.

- Det er ikke snakk om kulturhuskonserter i finstas, nei – her handler det om å kose seg i lag med kamerater med noe godt å drikke, sammen med en herlig gjeng musikere med avslappet og folkelig fremtoning, sier Guyot.

- Det vil fremføres solosanger og duetter fra kjente operaer, operetter og musikaler. De fleste er oversatt til norsk. Den ene er drikkevisen hentet fra «La Périchole» av Jacques Offenbach, med refrenget «Jeg er visst litt brisen...», som er blitt tittelen for denne forestillingen. Publikum får god tid til å fylle på glassene imellom, legger hun til.

Stor etterspørsel

Etterspørselen fra nordtromsingene har vært så stor at de lokale arrangørene må vente til slutten av uka med Operapub.

- Det gleder Kultur i Troms at hele sju arrangører har satset på denne produksjonen. Det betyr at mange vil kunne oppleve operamagi på små steder der det aldri har vært fremført opera før. Konsertgjengere i Nord-Troms vet å sette pris på hvert besøk de får av landsdelsmusikerne, sier Guyot.

Nina Sætherhaug, mezzopran. Foto: Thea Hermansen
Lars Eggen, baryton. Foto: Andreas Buarø