Eriksen har hatt svært gode dager på havet. Han fyller båten «Stødig» med torsk i såpass høyt tempo at han tar eventyrmetaforer i bruk for å beskrive fisket.

- Vi har vel 200 tonn den siste måneden – på cirka 30 sjøvær. Vi har ligget på ni-ti tonn om dagen. Det er mye. Og spesielt de siste 14 dagene har det vært helt eventyrlig, sier Eriksen.

Godt vær

Eriksen og mannskapet, som teller to-tre stykker inkludert to elever fra den videregående skolen på Skjervøy, har ligget ved Fugløya og fisket i det siste.

- Vi har også vært heldig med været i hele mars. Så vi har hatt jevnt fiske hele tiden og ingen dårlige dager. Det er uvanlig, sier Eriksen.

Leveransene går til Årviksand. Eriksen trives ekstra godt på sjøen når fisket er så godt.

Det er jo helt fantastisk med så mange dager med så godt fiske på rad. Det gir oss også ekstra fridager på våren. I tillegg er fisken stor og fin i år, sier Eriksen, som har vært fisker i rundt 20 år.

Godt samarbeid

Han har egen båt, «Olderfjord»,  men har leid inn en båt til «Stødig» som han nå fisker fra. Onsdag la han til kai ved Årvikbruket i  Årviksand på Arnøya for å losse nye tonn med fisk.

- Vi har valgt å levere i Årvik, ja. De tar imot hele døgnet og vi er godt fornøyd med dem. Vi har også base i Årviksand, sier Eriksen, som også skryter av samarbeidet med den videregående skolen på Skjervøy.

- Daniel Johansen og Einar Rognseth, to 18-åringer, er med nå. Vi har godt samarbeid med skolen og er veldig fornøyde med det, sier Eriksen.

Einar Rognseth og Daniel Johansen er elever ved Nord-Troms videregående skole på Skjervøy og gjør en god jobb på fiskebåten "Stødig". Foto: Privat