Norges Bridgeforbund blir representert med seks spillere i ungdom 16 år. Magnus spiller sammen med makker Christian Fredrik Johnsen (13) fra Bardufoss.

– Jeg trener nesten hver dag bridge. Som oftest skjer det med turneringer på nett, forteller Magnus.

Han blir tidenes første lyngsværing på et landslag i bridge.

Mindre erfaring

God innsats i Nyttårscupen på Jessheim var med på å sikre plassen på landslaget i den yngste av tre ungdomsklasser, hvor eldste er U 26 år.

Nordisk mesterskap avvikles i slutten av påska i Oslo. De samme seks spillerne på U 16-laget er tatt ut til EM i midten av juli i Slovakia.

Pappa Jan-Einar Sætre opplyser at det norske U 16-laget ble etablert for to år siden. De norske utøverne i denne aldersgruppa har ofte mindre erfaring enn jevngamle konkurrenter fra Sverige og Danmark.

Simon Sætre og Christian Fredrik Johnsen møttes rundt bridgebordet på en nasjonal ungdomsleir, og blir Nord-Norges eneste par i yngste klasse i Nordisk og EM.

God å melde

Jan-Einar Sætre var to sesonger på juniorlandslaget for spillere under 25 år. Han kan vise til NM-gull for lag i 2011 for Tromsø og bronse i fjor for Sørreisa. Han har flere medaljer fra 1. divisjon.

– Hvordan beskriver du Magnus som bridgespiller?

– Han er veldig god å melde, alderen tatt i betraktning. Han spiller ofte bridge på nett, noe som er veldig viktig for utviklingen. Han lærer mye ved å møte bedre og mer erfarne spillere på nett, sier Jan-Einar Sætre.

Både far og sønn Sætre spiller bridge en fast kveld i uka i regi av Lyngseidet bridgeklubb. For Magnus Sætre blir neste konkurranse KM for lag sammen med Christian Fredrik Johnsen kommende helg på Finnsnes.

Norsk Bridgeforbund er et av seks medlemmer av Norsk Tankesportforbund. Også sjakkforbundet tilhører den sammenslutningen.