Kinosjef Herdis Linbom ser fram mot en hektisk inngang til årets påske.

– I år har vi valgt å trø skikkelig til i palmehelga, og så blir det påskeferie fra tirsdag.

Det er i forbindelse med fellesarrangeringa av Påskelandsbyen i Nordreisa at Lindbom og hennes kolleger velger å vise noe mer film enn normalt.

– Vi har fire filmer på plakaten. «Sameblod», «Ishavsblod» og så familiefilmene, «Smurfene: Den hemmelige landsbyen» og «Gråtass redder gården».

Var et ønske

Lindbom forteller at særlig de to første filmene har vært etterspurt.

– Det er mange som har spurt om vi skulle vise «Sameblod», den svenske filmen om sørsamiske jenta, Elle Marja, og hennes oppvekst på 1930-tallet. Den filmen skal vi sette opp søndag.

Lørdag blir det også noe ekstra, når kinoen har visning av «Ishavsblod».

– Det er også en film med en spesiell appell her nord. Vi skal gjøre litt ekstra ut av den, med selkjøtt og gratis tatoveringer til de som kommer, humrer Lindbom.

Filmen vises 16.30 på lørdag, ett noe uvant kinotidspunkt.

– «Smurfene» går 14.15, altså straks etter arrangementene i sentrum av Storslett er over. Og så blir det «Ishavsblod» rett etterpå. Derfor de noe odde tidene, men det er bare å sjekke nettsidene våre.

Fart og verdensrom

Mandag tar kinoen påskeferie, men Lindbom lover mer fart straks etter ferien.

– Vi har mye snacks på programmet. Den siste «Fast & Furios»-filmen er rett om hjørnet, og for sci/fi-fansen er det bare å glede seg til Marvels ferske, «Guardians of the Galaxy - vol.2» som kommer i månedsskiftet. Det er mange gode grunner til å søke inn i kino-mørket, sier kinosjef Herdis Lindbom.

ISHAVET: Filmen om selfangsten appelerer til mange i Nord-Troms. foto: Filmweb/produsenten