I anledning Den nasjonale koftedagen presenterer Riddu Riddu et trippelslipp med samiske artister og kunstnere.

For de minste vises barneforestillingen Plupp, en såkalt "joikikal". Joikikal er en sjanger som inneholder joik, sang, dans, musikk og tekst. Forestillingen bygger på noen av Inga Borgs bøker, og Plupp er en liten figur med blått hår som bor i fjellet. Han er i utgangspunktet usynlig for alle, foruten den som tror på han. Forestillingen spilles på sørsamisk og norsk, og medvirkende skuespillere er Hilde Stensland, Nils Rune Utsi og Marte F. Sarre.

Blir lagt merke til

Den finsk-samiske rapperen Ailu Valle har gjort seg bemerket med sine politiske tekster og vokalteknikk. Han rapper blant annet om hvordan den vestlige levemåten ødelegger naturen og samenes livsgrunnlag.

RIDDU Rapperen Ailu Valle er klar for årets Riddu-festival i Manndalen.

– Riddu Riddu er en av mine favorittfestivaler. Jeg blir alltid inspirert der, både på scenen og som publikummer, sier Ailu Valle i en pressemelding.

Med seg til Riddu har Valle livebandet Trio Boogiemen.

Under årets Tromsø internasjonale filmfestival var det premiere på en helt ny versjon av historiens første samiske spillefilm – Nils Gaup’s Veiviseren (orginaltittel er Ofelaš). I regi av Jakob Janssønn ble det utviklet et helt nytt uttrykk på filmklassikeren. All dialog og musikk fra originalen ble fjernet, og ny musikk som skal fortelle historien uten dialog ble lagt til.

– Jeg gleder meg voldsomt til å få vise vår nytolkning av Sápmis første og største spillefilm på Riddu Riđđu! Det var med stor ydmykhet jeg tok fatt på utfordringen fra TIFF om å skape ny musikk til Veiviseren og særlig hyggelig at en sjøsame fikk oppdraget, sier Jakob Janssønn.

– Spennende samarbeid

Riddu Riddu er det første stedet filmkonserten settes opp, etter at premieren ble vist på Tromsø internasjonale filmfestival. Riddu Riddu og TIFF har hatt et solid samarbeid.

– Endelig er TIFF tilstede på Riddu Riđđu! Vi har hatt et spennende samarbeid på ulike plan i lenger tid. I flere år har Riddu stått for spennende bidrag til TIFF-programmet i januar. Nå er det vår tur. Veiviseren med levende, nykomponert musikk er intet mindre enn en banebrytende produksjon, en som kler oss begge veldig godt, og jeg er sikker på at publikummet på Riddu kommer til å digge det stort, sier Martha Otte, festivalsjef i TIFF.