-Vi er i full beredskap og hjemmeberedskap, vi skal sette opp en gamme ved Gapperus på onsdag som skal være bemannet stort sett hele påska, sier Mikalsen.

Mikalsen forteller at de også har en frivillig som har innsatslederkurs og kan da ta ledelsen under en redningsaksjon i etterkant av et snøskred.

-Vi har hatt flere kurs i løpet av vinteren, både skredkurs og søk og redning, vi har også flere førstehjelpsinstruktører som skal være utstasjonert i løpet av påska, sier lederen.

Ved Savros Sorta vil Norsk folkehjelp ha en oppvarmet beltevogn og området vil være bemannet stort sett hele påska forteller Mikalsen.

Nytt utstyr

Norsk folkehjelp i Nordreisa vil i månedsskiftet begynne å bruke nettbrett under søk og redning for å holde oversikt over de involverte under aksjoner.

-Det vil være et stort nettbrett i KO (koordineringspunkt. red) og flere små som kan følges i fra KO og enklere gi beskjed ut i felten via radio, sier Mikalsen og forteller at de har fått nettbrettene fra direktoratet for samfunnssikkerhet.

Per Ivan Mikalsen avslutter med at Norsk folkehjelp ønsker å være synlig for de som drar på fjellet i påska.

Forteller at Norsk folkehjelp er klare for påska, her ved en tidligere øvelse. Foto: Privat