Spillende trener Svenn Johansen (29) er spent på hva som venter Skjervøy i den nye allnorske serien på nivå fire.

- Klubbens hovedmål er å berge plassen. Vi møter mange lag som er ukjente for oss. Signaler om styrkeforholdet mellom lagene er tvetydige, slik at er vanskelig å trekke sikre konklusjoner. Fire av fjorten lag rykker ned, påpeker Johansen.

Skjervøy innleder seriespillet andre påskedag hjemme mot Fløya, - et lag som mest sannsynlig blir blant de bedre i avdelingen.

Utvider kampsesongen

- Sesongen utvides med seriekamper i begge ender, med tidligere oppstart og senere avslutning fordelt på fire serierunder ekstra. Jeg er spent på om stallen er bred nok for å takle mer krevende kampbelastning..

- Hvordan ser du på Fløya i premieren?- De er soleklar favoritt. Samtidig passer det oss godt å være underdogs. Vi vet Fløya ikke ser fram til å møte vå duellstyrke og har gode resultater fra flere av kampene mot Fløya. De bør i utgangspunket havne foran Skjervøy på tabellen når sluttstatus gjøres i oktober.

Svenn Johansen gleder seg over en skadefri tropp. Alle ser fram til å kjempe om viktige poeng etter lang periode med treninger og vinterserie samt to cupkamper.

Flere satser tungt

Johansen tipper Skedsmo, Fløya og Lørenskog som topp tre.

- Jeg synes det er vanskelig å danne seg et entydig bilde av våre motstandere. Flere lag satser tungt og opererer med høye budsjett. Skedsmo har for eksempel femten mann på proffkontrakter.

Han tror det kan bli en veldig jevn avdeling.

- Det handler om å finne flyten og i størst mulig grad unngå skader og karantener. Jeg vet lite om lag som Harstad, Sortland og Mjølner.

Mer kynisk borte

Skjervøy vil ta forholdsregler på bortebane.

- Vi vil hjemme være offensive og gå i strupen på uansett hvem vi møter.

- Hva med bortekampene?

- Der blir vi mer kyniske ved å justere tempo og press, og med det ta mer hensyn til motstanderne.

BERGER PLASSEN For Svenn Johansen (i midten) er det absolutt primære at Skjervøy berger plassen. Foto: Arne Teigen

Johansen er godt fornøyd med treningene.

- Vi trener i Tromsø sammen med Senja, noe som er kjempebra for nivået. Vi har på Skjervøy 10-12 spillere på treningene. Antallet er høyere enn i de siste sesongene.

- Hva er konklusjonene etter treningskampene?

- Vi har i samtlige kamper hatt noen gode perioder, men også noen dårlige. Prestasjonene har vært ujevne, men resultatene har stort sett vært brukbare.

Tynn stall

Johansen skulle gjerne disponert over større spillerstall.

- Vi har kvalitetsspillere i samtlige ledd, men stallen som helhet er litt tynn. Vi har 17-18 mann som kan gå rett inn på laget og bidra. Vi har noen usikkerheter. Brage Fjellheim Wiik drar i august på studier i USA. Erik Hjort er tidlig i neste måned tilbake fra Australia, forteller Svenn Johansen.