Rådmann Cissel Samuelsen konstaterer at Skjervøy ikke har lyktes med å få søkere til ingeniørjobben på teknisk etat.

– Vi har investeringer på vann- og avløpsnettet på 42 millioner kroner de neste årene. Da hadde vi trengt kompetanse internt på huset. Det hadde vært betryggende i forhold til å følge opp prosjektet og tilse at man holder seg innenfor budsjettene. Men det får vi tydeligvis ikke, sier rådmann Cissel Samuelsen.

Hente utenfra

Den nåværende utlysningen går ut i dag. Ingen søkere har meldt seg.

– Nei. Vi trodde at vi skulle få effekt av det vanskelige arbeidsmarkedet i oljeindustrien, men det har vi ikke fått. Og da må vi antagelig bare bite i det sure eplet og kjøpe tjenesten utenfra. Det er dyrt, sier Samuelsen, som imidlertid ikke har gitt opp helt ennå.

– Vi skal endre utlysningen litt og prøve på nytt – via andre kanaler – for å se om vi når fram, sier Samuelsen, som gjerne skulle vært situsjonen foruten.

- Ja, det er klart at det er vanskelig når man mangler kompetanse. Ingeniørkompetanse er det et skrikende behov for i små kommuner. Skjervøy er ikke noe særtilfelle i så måte. Men nå står vi overfor store utviklingsprosjekt og da skulle vi gjerne hatt dette på plass.

Ikke stoppe opp

Ordfører Ørjan Albrigtsen oppfordret formannskapsmedlemmene til å bruke Facebook til å spre budskapet om at det er ledig ingeniørjobb i kommunen. Frps Vidar Langeland var mest opptatt av at ikke fremdriften i vann- og avløpsjobbingen blir skadelidende som følge av mangel på søkere.

- Det kan ikke bli sånn at alt skal henge fordi vi ikke får tak i en VA-ingeniør. Prosjektet med å fornye ledningsnettet må fortsette, før det skjer noe alvorlig, mente Langeland.