- Det er første gang i historien at noe slikt skjer ved sykehjemmet i Birtavarre, sier lederen, Kirsti Blomli.

Monsens initiativ til å ta med blant annet Astrid Iversen og Nelly Nilsen på scootertur viste seg å være en flott idé.

- Per Kristian og flere frivillige tok med seg tre beboere på scootertur fra snuplassen i Kåfjorddalen til gapahuken ved Oldernes. Alle var storfornøyd med turen og opplevelelsen ved det å være på tur, sier Blomli, ble også ble invitert med på turen.

Alle som ble med koste seg med bålet og pølsegrilling. Til og med sola dukket opp mellom skyene.

Brukte fritiden sin

Monsen fikk med seg sin kollega Wenche Fagerli på turen, og noen flere frivillige hjelpere. Blomli er svært fornøyd med å ha slike ansatte ved sykehjemmet.

-Det å ha slike ansatte som tar initivativ til slike ting og bruker av fritiden sin for å gjøre slikt for beboerne - er helt fantastisk! At det blir tatt inititiv til å arrangere noe litt annet enn sangstunder og strikking er også veldig gøy.

Et godt verktøy

Hun legger ikke skjul på at det å kunne bruke snøscooter er positivt. For eldre er det god balansetrening å skulle sitte på en scooter og holde seg fast.

- Det har vært mye debatt om scooterkjøring den siste tiden, så derfor synes jeg det passet godt å få vist at den også kan brukes til at eldre kommer seg ut på tur og får oppleve noe utenom det vanlige, avslutter Blomli.