Formannskapet vedtok onsdag å opprette en toavdelings barnehage i lokalene til kulturskolen i Skoleveien 4. Det hastet med å få gjort vedtaket ettersom man mangler plass til 14 barn per 10. april.

Kultur på Kiilgården

Dermed valgte formannskapet å ta kulturskolen i bruk som ny barnehage. Samtidig flytter man kulturskolen til andreetasjen i Kiilgården.

– Det har gått veldig fort. Vi tror det er greit å ha barnehage i kulturskolen, men vi er litt mer spent på Kiilgården og det å ha kulturskole der. Men det er jo mulighet for å flytte tilbake til Skoleveien 4 når barnehagen er ferdig der, sa kultur- og undervisningssjef Arild Torbergsen i formannskapet.

– God løsning

Utfordringen i Skoleveien er først og fremst ventilasjonen og utearealet. Ventilasjonen investerer kommunen i, mens man velger å ta i bruk en del av parken nedenfor til uteareal for barnehagen.

– Jeg syns administrasjonen har kommet fram til en god løsning. Vi investerer i ventilasjonsanlegg, men det vil gi oss andre bruksmuligheter for bygget når barnehagen skal ut igjen, sier ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF).

Også Frps Vidar Langeland og SVs Ingrid Lønhaug syns ideen med å bruke parken til uteområde var god.

– Vi har snakket om å få lekeapparat i parken lenge. Nå kan vi få det, så jeg syns det er en god idé, sa Lønhaug.

På is

Høyres Reidar Mæland var såpass fornøyd med den løsningen administrasjonen hadde kommet opp med at han mente det også måtte kunne fungere som en permanent løsning – og at den planlagte nybarnehagen på Prestegårdsjorda måtte kunne legges på is. Han dristet seg til å spå hva rådmannen ville gjøre i november.

– Jeg mener dette er godt nok. Vi trenger ikke være i eliteserien på alle områder. Jeg er temmelig overbevist om at rådmannen i november kommer til å legge fram et forslag om å utsette barnehagen på Prestegårdsjorda, sa Mæland, som tidligere har vært svært kritisk til kostnadene på den nye barnehagen.

Ordfører Ørjan Albrigtsen var imidlertid ikke interessert i å legge den nye barnehagen, kostnadsberegnet til 46 millioner kroner, på is.

– Jeg vil fraråde at vi utsetter planene på Prestegårdsjorda. Vi ønsker stordriftsfordelene en ny barnehage gir og de lokalene vi nå får er midlertidige, sa Albrigtsen.

Ikke kjepper

SVs Ingrid Lønhaug syntes utspillet fra Høyre var merkelig.

– Jeg tror ikke dette kan reverseres. Selv om man kunne ønske at den nye barnehagen ikke ble så dyr, så er det jo veldig gledelig at det er økning i antall barn. Vi må fortsette planleggingen av barnehagen og ikke stikke kjepper i hjulene, mente Lønhaug.

Rådmann Cissel Samuelsen understrekte at man ikke har tatt høyde for at de midlertidige løsningene på barnehagefronten skal gjøres permanente.

– Skal man gjøre dette til permanente løsninger, så kreves det en helt annen standard enn det vi har lagt opp til nå, sa Samuelsen.

Ikke brakker

Et av alternativene til den rokaden man nå har vedtatt i Skjervøy var å sette oppe brakkerigger. Men teknisk sjef Kjell Ove Lehne sier at man har valgt å gå bort fra alternativet.

– En ny brakkerigg vil koste 2,8 millioner kroner. I tillegg kommer moms og fraktkostnader. Frakten er beregnet å koste 600.000–700.000 kroner, sier Lehne.