Kommunestyret i Lyngen vedtok før påske enstemmig og uten særlig debatt at prosjektet fortsetter som før med en tverrfaglig arbeidsgruppe. Arbeiderparti-politikeren var ikke til stede på møtet.

– Jeg er overrasket over beslutningen. Den ser vanskelig å forstå, i og med at styringsgruppa utelukkende har mottatt positive tilbakemeldinger på den jobben som er gjort, forteller Hansen.

Rådmannens innstilling ble enstemmig vedtatt både i formannskapet og kommunestyret. Et av punktene er at rådmannens ledergruppe overtar som styringsgruppa for Lyngen-løftet.

Hansen er forundret over at politikerne flytter makt og innflytelse fra folkevalgte organer til rådmannen og hans nærmeste medarbeidere på rådhuset.

Roses i bygda

– Styringsgruppa hat fått ros både fra bygdefolk og andre for hva gruppa har oppnådd. Endelig har noe skjedd på Lyngseidet– etter 40 år med prat. Prosjektet er også blitt lagt merke til utenfor Lyngens grenser, sier Johnny Hansen.

Han respekterer avgjørelsen og har ingen intensjoner om å ”lage sirkus” i etterkant. Han ønsker ikke å spekulere offentlig om hva som var rådmannens motiv for å fremme forslaget om ny organisering.

– Ordføreren gjentok i valgkampen budskapet om å gi folkevalgte mer makt på bekostning av administrasjonen. Nå skjer det motsatte?

– Jeg er enig i påstanden, men vil ikke kommentere den noe nærmere.

– Er du i konflikt med prosjektleder Jorunn Nyheim?

– Jeg vil ikke si noe om det, svarer Johnny Hansen.

28 millioner

Hansen er stolt over den jobben styringsgruppa har utført siden oppstarten i 2014. Han avviser at gruppa har hatt for stort fokus på Lyngseidet.

– Mandatet fra kommunestyret har vært «Stedsutvikling Lyngseidet». Vi hadde fokus på å utvikle kommunesenteret til det beste for hele Lyngen.

– Hvordan blir framdriften på Lyngseidet?

– Jeg vil ikke spekulere, men håper planene realiseres.

Johnny Hansen minner om at kommunestyret i Lyngen fram til og med 2019 har bevilget 28 millioner kroner til stedsutvikling Lyngseidet. I tillegg kommer eksterne midler, som så langt utgjør over to millioner kroner. Større beløp er etter hvert bebudet på vei inn.

Oppgradering av Prestelvparken og Parkgata avsluttes i løpet av sommeren. Planlegging av Strandveien er i full gang. Deretter venter strandpromenanden.

Blir flatere organisasjon

Prosjektleder Jorunn Nyheim ser klare fordeler ved at rådmannens ledergruppe blir styringsgruppe for Lyngen-løftet.

– Prosjektet sikres flatere organisasjon. Intensjonen er bedre involvering både fra det politiske og administrative miljøet.

– Hvorfor sparke Johnny Hansen?

– Vi kan ikke tenke slik. Årsaken et at funksjoner forandres. Den tidligere styringsgruppa for stedsutviklingsprosjektet er opphørt.

PROSJEKTLEDER: Jorunn Nyheim.

Nyheim opplyser at medlemmene av en ny tverrfaglig arbeidsgruppe for prosjektet innen kort tid utnevnes av rådmannen.

– Hvor ligger hovedfokuset på kort sikt for Lyngen-løftet?

– Opprusting av Prestelvparken og få på plass el-sykler står øverst på lista. Områdeplanen kommer ventelig etter ferien opp til politisk behandling, forteller prosjektleder Jorunn Nyheim i Lyngen-løftet.

Hun ble i fjor høst ansatt i treårig prosjektstilling.