Årets første arrangement går av stabelen i Storfjord kommende tirsdag ettermiddag. Da blir sesongen åpnet med tur til trimpostkassa fra gapahuken ved Otertun. Det er Oteren Framlag som har gleden av å starte sesongen med tur, sang og leker!

Friluftsliv for alle er et samarbeidsprosjekt leder av Ishavskysten friluftsråd, der medlemskommuner er Storfjord, Lyngen, Balsfjord, Tromsø og Karlsøy.

I år er det planlagt hele trettien aktivitetsdager i medlemskommunene, og ti av disse er i Lyngen og Storfjord.

Stort engasjement

Et vidt spekter av lokale lag og foreninger har på hver sine kvelder ansvar for aktivitetene. En kalender med oversikt over aktivitetene utdeles til alle skole- og barnehagebarn, og kalenderen er også tilgjengelig på Facebook.

– Innbyggerne får igjen gleden av det store engasjementet blant friluftslivsentusiastene i kommunene. Aktivitetskalenderen byr på mange fine opplevelser og utfordringer i ulike deler av kommunene. Friluftsliv for alle er en gratis mulighet til å bli bedre kjent med sin egen kommune, og samtidig prøve seg på nye og spennende aktiviteter, sier Maja Sjöskog Kvalvik i Ishavskysten friluftsråd i en pressemelding.

Alle kan bli med

I Storfjord og Lyngen kan alle bli med på aktiviteter som turer til spennende turmål i skog, fjell og fjære, seljefløytelaging, fiske, kajakkpadling, orientering, grilling, ugleløp, gamle naturleker og masse moro.

– Friluftsliv for alle er nå inne i sitt tredje år med aktiviteter i Storfjord og Lyngen. Her er det noe for enhver smak. Nå håper vi barn og voksne fra Storfjord og Lyngen også i år vil ta del i det varierte og spennende tilbudet, avslutter Kvalvik.

All deltakelse er gratis. Det kreves ingen påmelding, og hver aktivitet avsluttes med noe å spise foran bålet eller grillen.