Mottakerne av Sølvtina er Anita og Georg Robertsen fra Svensby, samt Mari og Jarle Kiil fra Rotsund.

Tildelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm i forkant av TINEs årsmøte. Målet med hedersprisen er å påskjønne dyktige melkeprodusenter og øke interessen for godt fjøsstell, god gårdsdrift og levering av melk med særdeles god kvalitet.

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Hanne Refsholt stod for prisutdelinga. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for sin råvareleveranse. Nær 5 500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv. – Sølvtina er en utmerkelse for svært godt kvalitetsarbeid gjennom mange år, som gir TINE det beste utgangspunktet for å tilby produkter av høy kvalitet, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE.

– Melk i verdensklasse

Styreleder Trond Reierstad er stolt over den dyktighet og grundighet mottakerne av Sølvtina representerer. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste femten årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.

Sølvtina er en tine laget av ekte sølv hos gullsmed Th. Martinsen i Tønsberg. Mottakerne av Sølvtina har levert elitemelk 15 år på rad uten en eneste feil. De står for svært god drift, kvalitet i alle ledd i produksjonen og god dyrevelferd.

Mari og Jarle Kiil mottok også denne uka Sølvtina for topp melkekvalitet i 15 år. Foto: TINE