Denne helgen avholder KrF landsmøte i Trondheim. Der er Troms representert med blant andre Peder André Amundsen fra Skjervøy.

Han sier at Troms KrF vil jobbe for å beholde leveringsplikten for å styrke kystsamfunn som for eksempel Skjervøy.

"Fisken i havet er en fornybar ressurs som tilhører fellesskapet, og skal ikke privatiseres, men komme fellesskapet til gode. KrF vil styrke kystsamfunnene gjennom å legge til rette for økt bearbeiding og verdiskaping langs hele kysten. Et langsiktig bærekraftig forvaltningsperspektiv må ligge til grunn for fiskeri- og havbrukspolitikken. Det er derfor viktig at vi styrker leveringsplikten slik at vi kan sikre lønnsomhet i driften av fiskeindustrien i kystsamfunnene våre" heter det i uttalelsen fra Troms KrF.

Amundsen sier til Framtid i Nord at han håper Troms får med seg resten av landsmøtet på uttalelsen og tar det inn i partiprogrammet. Det i lys av av at fiskeriminister Per Sandberg og regjeringen har gått inn for å avvikle pliktsystemet.

- Selskapene skal kunne kjøpe seg fri tilbudsplikten, det skal i følge fiskeriministeren kunne gi 100 millioner kroner til tiltak i samfunn som blir berørt.Dette er småpenger, om vi mister leveringsplikten, kan dette få store konsekvenser, spesielt for Skjervøy som kan miste dyrebar råstoff og arbeidsplasser til fordel for rederne og trålerflåten, sier Amundsen.

Han håper at stortingsgruppas forslag til partiprogrammet ikke får flertall.

- Ja, jeg håper det. Den er for rund i kantene og lite konkret, sier Amundsen.