Responsen var enorm da Coop gav bort 100.000 flasker med julebrus på Finn.no.

Nå er Aktiv Lyngen plukket ut blant søkerne, og vil få nesten 2.000 flasker julebrus som ellers ville blitt kastet.

- Vi vil drikke noe av brusen på våre egne arrangement, sier ungdomskonsulent Kåre Bjørnar Olsen.

- Det resterende vil vi dele ut til lag og foreninger, som jobber med barn og unge. For aktuelle er det bare å ta kontakt, tilføyer Olsen.

Foreløpig har Aktiv Lyngen ikke mottatt julebrusen.

Går snart ut av dato

Julebrusen var i ferd med å gå ut på dato. Selv om brusen ikke kan selges til neste jul, er den fullt mulig å drikke. Nå får Aktiv Lyngen to paller med julebrus som skal drikkes av ungdommene i klubben. Aktiv Lyngen er et lavterskeltilbud i Lyngen kommune, der ungdommer møtes til hyggelige aktiviteter og sosialt samvær en gang i uken.

Kaster altfor mye

- I Norge kaster vi altfor mye mat og dette er vi i Coop opptatt av å gjøre noe med.  Vi har en nullvisjon for matsvinn og et mål om å gjøre det vi kan for å unngå at brukbar mat og drikke blir til avfall, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge Handel i ei pressemelding.

- For å unngå å måtte helle ut julebrusen la vi ut en annonse på Finn.no 20. mars. Annonsen oppfordret lag, foreninger og ellers de som kunne tenke seg gratis julebrus, å sende inn en søknad. Oppfordringen og annonsen resulterte i 45.000 visninger, og nærmere 3.000 henvendelser, forteller Kristiansen.

Jobber for lokalsamfunnet

Annonsen ble også massivt delt i sosiale medier med om lag 300.000 visninger. Coop håper at den enorme oppmerksomheten rundt julebrusannonsen har gjort flere forbrukere oppmerksomme på og fått økt kunnskapen om at for mye mat og drikke kastes unødvendig på grunn av at «best før» - datoen er passert.

Coop har nå gått i gjennom søknadene som har kommet inn, og over 60 mottakere mottar i disse dager gratis julebrus.

- Felles for mottakerne av gratis julebrus er at de på ulike måter jobber positivt for lokalsamfunnet de er en del av, enten det dreier seg om å hjelpe vanskeligstilte, integrering av flyktninger, aktivisering av ungdom eller andre positive tiltak, sier Kristiansen.

- Vi er veldig glade for å slippe å helle ut en eneste dråpe av brusen, avslutter han.