Ordfører i Kåfjord kommune, Svein O. Leiros, sier Senterpartiet ønsker å beholde skolestrukturen som den er i dag. Han tar ikke imot argumentasjonen til Bjørn Inge Mo (Ap).

– Den argumentasjonen kjøper jeg ikke helt. Da det var femti elever og Ap tenkte å legge ned, så kom Senterpartiet heldigvis inn og fikk stoppa nedleggelsen med en lovlighetsklage, sier Leiros.

I 2014 fikk Kåfjord Arbeiderparti med daværende ordfører Bjørn Inge Mo støtte for å legge ned Trollvik skole. Nedleggelsen ble derimot stoppet.

– Ap gir nå nye signaler, sier Leiros.

– Vi ønsker å beholde strukturen som den er. Ved forrige runde gikk vi også på valg for å beholde dagens struktur.

250.000 kroner

Det er på grunn av det lave elevtallet at denne skolesaken er kommet opp nok en gang.

– I dag blir skolen driftet med 250.000 kroner per elev. Om det er politisk vilje til å opprettholde den, så må vi se hvor vi kan hente penger og vi må prioritere knallhardt. Høringsrunden sier noe om det. Dersom man ønsker å beholde skolen, så må man ta penger fra noe annet, sier han.

I 2015 ble det brukt 86.070 kroner per elev i gjennomsnitt på landsbasis.

Veien videre

Leiros sier Kåfjord Senterparti vil drøfte hva de mener bør gjøres framover, etter høringsfristen er gått ut.

– Jeg blir kjempeglad om man klarer å finne penger.

– Vil Senterpartiet stemme for eller imot skolenedleggelse?

– Det må man se. Vi vet ikke hva en vil stemme. Først skal vi kjøre en prosess og den er ikke behandlet i partiet enda, så hva vi gjør må vi komme tilbake til. Vi må finne penger en annen plass for å bevare skolen. I tillegg er vi en flertallsgruppe og vi må derfor forholde oss til andre parti, sier Leiros.