Der deltar de i NM for ungdomsbedrifter torsdag og fredag denne uka.

WiFrii UB ble sammen med Trash It UB kåret til Beste ungdomsbedrift under Fylkesmessa i mars. Begge ungdomsbedriftene er startet av elever fra Nord-Troms videregående skole.

Det er WiFrii UB som skal være fylkets representant i konkurransen om å bli den beste ungdomsbedriften i Norge. Årsaken til det, er at flere av de samme elevene i Trash It UB vant med en annen bedrift i fjor, som da var Studenthjelpa UB. I tillegg til ungdomsbedriften fra Nord-Troms, skal Gulltunga UB fra Senja videregående skole, Retrolys UB og Art Makers UB fra Stanges videregående skole representere Troms i den nasjonale finalen.

Utvide nettverk

Norgesmesterskapet arrangeres på Norges Varemesse og Thon Hotel Arena i Lillestrøm.

– WiFriis ambisjoner for NM er å vise oss fram, og utvide nettverket vårt. Vi vil at folk skal få innsikt i vår visjon, om å gjøre et allerede eksisterende produkt om til noe innovativt. Selvfølgelig ønsker vi å vinne prisene vi er med i, men bare at vi har kommet oss til NM er en bragd. Vi tar det som en bonus om vi vinner noen priser! sier Andrea Sofie Kenta, daglig leder WiFrii UB, i en pressemelding.

WiFrii UB tilbyr en tursekk som er ferdig utstyrt med vannflaske, en kopp, real turmat og ett sitteunderlag. Formålet er å få folk til å bruke nærområdet til trening og som friluftsarena.

Vinneren av Norges beste Ungdomsbedrift 2017 går videre til EM i Brussel.

– Får praktisk erfaring

I 2016 var over 1 600 personer fra arbeids- og næringslivet involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Troms. Mange av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene.

– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i framtiden. Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.

– Et stykke igjen

Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997, og organisasjonen feirer i år 20-års jubileum. På landsbasis har nær 200 000 elever fått erfaring med ungdomsbedrift siden oppstarten.

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdssamfunnet framover. Innovatører trengs overalt! Ungt Entreprenørskap i Troms har hatt en fantastisk vekst, men vi har ambisjoner om at alle elever og studenter i fylket skal få tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin. Det er et stykke igjen til vi er der, sier Kurt Sverre Knudtsen, styreleder i Ungt Entreprenørskap Troms.