Tirsdag holdt Nordreisa kommune og Statens vegvesen folkemøte på Halti. Her presenterte kommunen og vegvesenet reguleringsplanene for Storslett sentrum og ny Storslett bru. Målet med møtet var å informere og å få innspill fra innbyggerne.

Hilde Nyvoll fra Miljø-, plan- og utviklingsutvalget (MPU) styrte møtet sammen med arealplanlegger, Birger Storaas. Reguleringsplanen for Storslett bygger på kommunens arealplandelfra 2014 , stedsutviklingsplan fra 2006 og eksisterende reguleringsplan fra 1997.

Storslett ett veikryss

MPUs foreløpige utarbeidelse til reguleringsplanen av Storslett ble lagt fram. Den viste at fylkesvei 865, som går oppover Reisadalen, kan bli flyttet for å frigjøre plass foran bygget ved Hagan Blomster. Da kan Fv 865 gå rett gjennom trekanten i sentrum.

Foreløpig planutkast for Trekant-området. Her er Fv 865 flyttet. Slik foreslår kommunen at Storslett sentrum blir seende ut.

Ola Solvang og Tore Yttregaard kom med innspill om det var tatt hensyn for at fylkesvei 865 kunne munne ut på E6 et annet sted.

– Er tanken at Storslett sentrum skal være et veikryss i all framtid? Spurte Solvang.

Ved å flytte Fv 865 mente Solvang man vil få frigjort plass i området mellom rundkjøringa og trekanten. Geir Lyngsmark foreslo at kommunen burde tilrettelegge for et sentrum mellom Storslett og Sørkjosen.

Geir Lyngsmark i Konzept arkitektur bygg & plan kom i januar med innspill til reguleringsplanen for Storslett sentrum. I forslaget er E6 lagt utenfor sentrum, Fv 865 er flyttet og det er lagt til rette for torg i sentrum.

SENTRUMSPLAN: Slik foreslår Geir Lyngsmark at framtidens Storslett sentrum skal se ut. Geir Lyngsmark / Konzept arkitektur bygg & plan.

Opptatt av E6

Selv om arealplanlegget Storaas understreket at E6 gjennom sentrum ikke var et tema i reguleringsplanen, var det akkurat dette mange blant publikum var opptatt av.

– Vi kan ikke slå oss til ro med at E6 skal gå gjennom sentrum fordi det ikke kom på Nasjonal Transportplan. Det er helt forferdelig galt, sa tidligere Frp-politiker Ragnvald Myrang.

– Det har ikke vært snakk om myke trafikanter og trivsel. Vi vil ikke ha E6 gjennom sentrum og vi må få håpe at vi kan gjøre om på dette, sa Tove Henriksen.Flere tok til ordet under møtet. Kommunepolitiker Terje Olsen (H) har tidligere stilt spørsmål om den nye brua kan bygges av tre.

Les saken: Ønsker at den nye brua skal bygges av tre

– Jeg håper vi kan se større på dette og ikke bare bygg for bygg, slik det har vært tidligere. At vi kan se på å utvikle Storslett som et tettsted, sa Olsen.

Kan ikke garantere midlertidig tofeltsbru

Planleggingsleder i Statens Vegvesen, Tone Hugstmyr Woie, presenterte planen for ny Storslett bru. I forbindelse med den nye brua vil mest sannsynlig en eiendom bli innløst. På den eiendommen er Aud Seljelund og Roger Hvedings bolig.

Les saken: Ny bru kan tvinge dem ut av hjemmet

De kan bli tvunget til å flytte fra huset sitt. Paret er innforstått med dette, men under møtet reiste de spørsmål om beliggenhet for en eventuell ny bolig.

– Vi vil bo sentralt og ønsker å gå med rullator til sentrum når vi blir gamle. Kan vi bli tvunget til å flytte fra sentrum?

Woie kunne ikke gi et klart svar på stående fot.

– Ved ekspropriasjon har man krav på en tilsvarende bolig. Beliggenheten er en del av vurderingen.

– Det haster å få byttet ut brua

Statens vegvesen kunne ikke love at den midlertidige brua vil bli tofelts-bru.

planleggingsleder: Fra Statens Vegvesen Tone Hugstmyr Woie.

– Vi har forståelse for at det vil bli kaotisk med enfeltsvei. Det er tofelts-bru vi jobber for og vi ser at det ikke vil være mulighet for noe annet, uttalte Woie.

Vegvesenet visste ikke nøyaktig hvor den midlertidige brua vil gå, men den vil bli lagt medstrøms for den eksisterende brua, altså parallelt nordfor eksisterende bru. Den nye brua vil ha byggetid på halvannet til to år.

Kommunen og Statens vegvesen har som mål at reguleringsplanen for Storslett sentrum og ny Storslett bru blir vedtatt av kommunestyret i desember.

TIDLIGERE POLITIKER: Ragnvald Myrvang mener det er forferdelig galt at E6 går gjennom Storslett sentrum.