Under Frp sitt landsmøte denne helgen stiller delegatene Line Miriam Sandberg, John Karlsen, Kristian P. Wilsgård, Hanne C. S. Iversen, Ida Gårseth Hov, Eivind Stene og Lars Sigurd Eide fra Troms Frp.

De mener at et nasjonalt ansvar ligger til grunn når de legger fram forslaget om at et permanent ambulanse-jetfly stasjonert i Tromsø bør innlemmes i statsbudsjettet for 2018. De mener også at økt aktivitet i Arktis og Svalbard gir nasjonale utfordringer.

- Nye næringer vokser fram med høy hastighet. Flere mennesker ferdes til lands og til havs. Reiselivet har eksplodert og ekspandert, fiskerinæringen ser nye muligheter med isfritt hav og nye olje- og gassetableringer ligger foran oss. Den globale politiske situasjonen i disse områdene krever oppmerksomhet og suverenitetshevdelse, skriver Troms Frp i resolusjonen.

De legger til grunn at ulykker i Arktis vil kreve en høy reaksjonsevne.

- Fremskrittspartiet ber stortingsgruppen se på at faktorer som nasjonal suverenitet, ansvar i Barents og Arktis, økt næringsliv til havs og på land, økt trafikk i havområdene, at samt vårt internasjonale ansvar for hele nordområdet tilsier et permanent ambulanse jetfly skal stasjoneres i Tromsø, avslutter dem.