Kommunen inviterer alle innbyggerne, politikere og andre interesserte til et møte om videreutvikling av privat næringsliv. Dersom du har en gründer i deg, eller ønsker å videreutvikle din bedrift i Kåfjord, kan det derfor være verdt å ta turen til kultursenteret i Olderdalen på lørdag.

– Utvikling av næringslivet i Kåfjord er et arbeid som pågår kontinuerlig, og det ligger høyt oppe på prioriteringslista. Vi ønsker at så mange som mulig skal bo her, men man må ha jobber for at folk skal kunne bosette seg. Vi ønsker mer vekst i privat næringsliv – det er det som gir liv til kommunen, sier Jens Kristian Nilsen, næringskonsulent i Kåfjord kommune.

– Målet er at folk kan bo, jobbe og trives i Kåfjord kommune, legger han til.

To hovedtemaer

På møtet blir det gitt informasjon om hva virkemiddelapparatet kan bidra med, i tillegg til at det åpnes for innspill fra publikum.

– Vi ønsker å informere om hvilke muligheter folk har for å etablere en virksomhet. Folk skal få informasjon om hva som er mulig og hva som ikke er mulig, sier Nilsen.

– Vi oppfordrer spesielt unge til å møte opp, og de som drømmer om å starte noe eget.

Merete Hjortdahl, konstituert næringssjef i Troms fylkeskommune, Terje Berntsen fra Innovasjon Norge og en representant fra Halti næringshage skal holde foredrag om mulighetene for bedrifter i Kåfjord. Det vil også komme noen fra Sametinget.

– Berntsen fra Innovasjon Norge skal snakke om hvilke muligheter og begrensninger de har for å hjelpe og støtte opp bedrifter. Det samme gjelder Sametinget. Når det gjelder fylkeskommunen, vil de si litt om det samme, men de har et mer overordnet ansvar. De vil fortelle hva fylket kan bidra med, hva som rører seg i fylket og om utviklingstrekkene i våre områder, sier Nilsen.

Veien videre

Meninger og innspill fra publikum er viktig for videre planlegging.

– Hvilken retning skal næringslivet i Kåfjord ta? Det er viktig å få direkte signaler fra publikum om hva de tenker om dette. Vi vil bruke innspillene som en del av bakgrunnen for å etablere forslag til næringsplanen, handlingsplan og strategisk plan.

Nilsen håper møtet skaper mer motivasjon for de som ønsker å starte noe eget, og for de som ønsker å videreutvikle sin bedrift.

– Til sammen håper jeg de forskjellige innleggene gjør at folk blir mer oppmerksom på mulighetene en har og hva man kan få til.