Han forteller at Nordreisa har stilt med rundt femten lag i Lerøyturneringa tidligere år.

– Nordreisa har vanligvis stilt med femten lag, så vi er litt forfær over at de ikke stiller med flere. Det er sikkert årsaker vi ikke vet om som ligger til grunn. Jeg vet sannelig ikke, sier Tore Pedersen i turneringsledelsen til Framtid i Nord.

Han synes Nordreisa bør bidra og støtte opp den lokale turneringa i større grad enn det de gjør i år.

– Det er etter min mening alt for lite fra den største aldersbestemte klubben i Nord-Troms. Jeg føler at de burde bidratt og støttet opp turneringa i mye større målestokk.

– Må holde sammen

Pedersen mener dette er et faresignal for fotballen i Nord-Troms.

– Det er et stort faresignal for fotballen i Nord-Troms at man ikke viser mer interesse. Om vi i Nord-Troms ikke holder sammen og støtter hverandres turneringer, vil tilbudet i framtida være i Alta, Midt-Troms og Tromsø. Det synes jeg ikke Nord-Troms skal være fornøyd med!

Nyvoll: – Flere årsaker

Hilde Nyvoll, leder i fotballgruppa Nordreisa, sier det er flere årsaker til at de dessverre ikke stiller med flere enn tre lag i år.

– Jeg er helt enig med Tore at vi må støtte opp hverandres turneringer. Nordreisa har deltatt på Lerøyturneringa i alle år, men det har vært slik at Nordreisa har kjørt til Skjervøy for å spille mot egne lag - noe som har skapt litt misnøye i Nordreisa. Dette har fotballgruppa gitt tilbakemelding til Skjervøy om, senest i januar. Så akkurat det er ingen overraskelse, sier Nyvoll.

– Det andre er at fotballgruppa ikke fikk invitasjon til turneringa før dagen etter påmeldingsfristen. Muligens har invitasjonen gått direkte til enkelte trenere. Jeg kjenner ikke til hvordan markedsføringa av Lerøyturneringa har vært, men da fotballgruppa i forrige mobiliserte, etter mange frustrerte henvendelser fra Skjervøy, for å få flere lag til å melde seg på, så hadde vi både trenerne og foreldre som ble litt forfær.

Nye foreldre og trenere kjenner ikke alltid til de forskjellige turneringene og påmeldingsfrister, poengterer Nyvoll, noe som også kan være en årsak til at Nordreisa ikke stiller med like mange lag i år.

– Flere av de eldste spillerne våre har også kamper i helgene, muligens som også kolliderer med Lerøyturneringa, så de har da bortprioritert denne turneringa, sier hun.

– Føler vi har en god dialog

Nyvoll understreker at denne saken ikke må misforståes.

– Det er overhodet ikke snakk om at vi boikotter Lerøyturneringa. Det må det ikke være tvil om. Jeg skulle gjerne sett at Nordreisa hadde flere påmeldte lag i årets Lerøyturnering. Vi har vedtatt i sportsplanen vår at den er en av de turneringene vi skal delta på, og fotballgruppa har oppfordret alle lagene våre til å melde seg på, men jeg kan ikke tvinge noen, sier Nyvoll.

– Jeg føler at vi har en god dialog med Skjervøy idrettslag, og jeg håper at Lerøyturneringa vil bestå - med litt endringer. Denne helga har alltid vært en fin kick-off for aldersbestemt fotball. Jeg håper den vil være det i fremtiden også, avslutter hun.

Hilde Nyvoll, leder for fotballgruppa i Nordreisa.