Vel var det ikke mange på konserten i Burfjord lørdag kveld, men ett mere lydhørt publikum må nok Petter Carlsen lete lenge etter.

Hver sang ble avsluttet med kraftig klapping og høylytte hjertesukk som flott - fantastisk. For Petter Carlsen viste seg raskt for Burfjord-publikummet som en fantastisk artist og låtskriver. En mann, en stol, et bord, 2 lamper og 2 gitarer var så uendelig mye mer enn det. Petter Carlsen rørte de fremmøtte med sin stemme og ikke minst sine tekster.

Like bra på norsk

Burfjord som var avslutningen på Petter Carlsens Glimt Release tour, fikk nyte sanger fra hans nylig utgitte plate med norske tekster, så vel som låter fra hans tidligere utgivelser. Og Petter Carlsen er like bra på norsk! Hans sårhet kommer om mulig enda mere frem, hans ærlighet skinner om mulig enda bedre.

Majestet, Spøkelset og Gnist har traktert høyttalerne en stund allerede, men ny favoritt er nå «Tynnslitt».

Tro mot seg selv

Innimellom sangene ga Petter Carlsen seg tid til en koselig tête-à-tête med publikum med bl.a historier om hvordan han tilfeldigvis ble oppvarmingsband for Anatheme fra Liverpool på hele 70 konserter i 16 land.

Petter Carlsen har vært tro med seg selv og sitt lydbilde fra første plate «You Go Bird» utgitt i 2009 til nylig utgitte «Glimt». Det skinner gjennom at han ikke skjemmes over sine gamle låter, og med små grep gir han dem nytt liv og viser at de står fjellstøtt, noe som spesielt ble synliggjort gjennom tittellåten fra første plate hvor «I see you in all that’s good. This flame can’t be put out» traff undertegnede som nærmest magisk.

Etter konserten tok Petter Carlsen seg tid til en lengre prat med publikum før han pakket sammen og dro hjem til Alta. Og det virket som han koste seg. Vi små, men ikke så mange var skjønt enige vi hadde fått ett glimt av noe Majestetisk.