- Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å la traktoren stå i dag, selv om det er travle tider på gården. I dag følte jeg at det var viktigere å støtte opp om den flotte aksjonen som Norges Bondelag hadde tatt initiativ til og hadde regien på. Det handlet om å vise at det er et samlet landbruk som står bak kravene som har blitt presentert for sentrale politikere. Det som har gjort størst inntrykk på meg er det sterke engasjementet og samholdet i næringen, sier Aronsen.

Friskusen hadde, som nevnt innledningsvis, lang reisevei da han satte seg i bolen og tok fatt på den første etappen. Den var unnagjort i det øyeblikket som Aronsen parkerte kjøretøyet på flyplassen og deretter sjekket inn på morgenflyet til Gardermoen. Der møtte han flere som var i samme ærend ettersom det kom folk fra nord, sør, øst og vest for å delta. Atle lot seg imponere over at det var så mange som kom for å delta på aksjonen.

Lyttet til budskapet

- Det er ikke mer enn et par dager siden jeg tok den endelige beslutningen på at jeg ville støtte opp. Den avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av at jeg har lyst til å vise min støtte overfor de som kjemper for at vi skal få bedre vilkår. Det handler som det ble kommunisert på aksjonen om at næringen står sammen. Det er vi, slik jeg ser det, nødt til å gjøre dersom vi skal ha forhåpninger om å få gjennomslag for våre krav, sier Aronsen.

Han var den eneste fra Storfjord Bondelag som gikk i det lange toget som marsjerte fra Landbrukets Hus til Stortinget, hvor det både var taler og appeller.

Aronsen følte at politikerne lyttet til budskapet. I de fleste taler og appeller ble det gjort klart at det var liten interesse for å fire på de kravene som var reist. Det handler primært om at gårdbrukerne ønsker å få betalt for den jobben de gjør, i forhold til å produsere mat for det norske samfunnet.

Bygde nytt fjøs

Det koster å produsere mat i Norge og det ønsker bøndene å få kompensert i form av krone, og ikke et prosenttillegg som landbruksministeren har foreslått. De vil heller ikke være med på at det såkalte innmarkstillegget skal fjernes og at de som får utmarkstillegg skal få mulighet til å motta mer enn før. Aronsen, som har investert store summer etter at han tok over gården for 16 år siden, synes at dette er interessante problemstillinger.

- Jeg har bygd nytt fjøs og tatt på meg store kostnader i forhold til at dette er noe jeg ønsker å satse på. Gode og forutsigbare rammevilkår dersom det skal være mulig å etterkomme myndighetenes ønske om matproduksjon over hele landet, sier han.

Aronsen har rundt 180 geiter gående. 52-åringen ser for seg at det tallet kommer til å øke litt de neste årene.