Magnus «Leo» Leonhardsen skal ha rollen som arrangementssjef for en eventuell UEFA Futsal Cup i Tromsøhallen.

Forrige sesongs spillende trener for Lyngstuva overbeviste UEFAs futsal-sjef på en enestående måte ved sin presentasjon av planen for arrangementet i Tromsøhallen.

Det europeiske fotballforbundets (UEFA) futsalsjef Laurent Morel besøkte tirsdag og onsdag Tromsø.

Anledningen er Sjarmtrollan sin nært forestående deltakelse i UEFA Futsal Cup.

Vil arrangere gruppespill

De innledende gruppespillene avvikles 22.-26. august. Sjarmtrollan har meldt sin interesse for å stå som arrangør av ett av de ni gruppespillene. Ingen norske klubber har noen gang tidligere fått muligheten til å spille hjemmekamper i UEFA Futsal Cup.

Arrangørstedene vil bli fordelt av UEFA i løpet av noen uker, og trekningen av gruppene finner sted i UEFAS HQ i Nyon i begynnelsen av juli. - Det er altså på ingen måte ennå avgjort om det blir hjemmekamper eller tur ut i Europa for Sjarmtrollan, understreker Jo Are Vik i Troms Fotballkrets i ei pressemelding.

Ungdommelig entusiasme

Laurent Morel har også fått anledning til å se det nye mobile futsal-dekke til Tromsø kommune, som har vært rullet ut i Tromsøhallen disse to dagene.

Dekket kan brukes til flere idretter (håndball, innebandy, futsal). Det helt spesielle med dette dekket, er at det ble brukt i Nantes under VM i håndball i januar, og er så godt som nytt. Sist spilte kamp på dekket var faktisk den innledende kampen mellom Frankrike og Norge!

Skryter uhemmet

Sjarmtrollan ILs lag som skal ut i UEFA Futsal Cup, testet det nye dekket tirsdag ettermiddag, og skryter uhemmet av et fantastisk underlag. Blant spillerne som ble seriemestre er Lyngen/Karnes-trioen Jørgen Vik, Fredrik Allertsen og Magnus Børsheim Kalstad.

- Tromsø kommune fortjener stor applaus for å ha klart å få et slikt idrettsgulv til Tromsø. Både for håndball, innebandy og futsal betyr det nye dekket et stort «løft», og gir langt større muligheter for få både nasjonale og internasjonale kamper til Tromsø, påpeker Jo Are Vik.

IMPONERT: Laurent Morel (til venstre) og Sjarmtrollans trener Simen Johansen. Foto: Jo Are Vik