- Jeg ble både overrasket og glad da jeg fikk høre at klubben hadde nominert meg og jeg hadde blitt tatt ut av Troms Fotballkrets til å være med på dette til, sier Håkon Kristiansen.

Den 17 år gamle Storslett-gutten spiller på juniorlaget til Nordreisa og trener sammen med A-laget.

Det gjør også Tobias Kristiansen, som bor i Djupvik og blir 18 år i desember. Begge satte også stor pris på å bli nominert og invitert.

Det var ingen selvfølge ettersom det bare var åtte ungdommer fra hver fotballkrets som fikk muligheten. Nåløyet for å komme med var trangt ettersom det er mange spillere på dette alderstrinnet.

Imponert

- Det var et krav fra vår side at de som skulle reise tilhører en klubb i Troms Fotballkrets som er sertifisert eller er i en sertifiseringsprosess. Jeg er i likhet med ungdommene imponerte over det fotballforbundet hadde stelt i stand. Det var nok litt i overkant av det vi hadde forhåpninger om, selv om brorparten var forventningsfulle, sier Stine Gundersen.

Hun er klubbutvikler i fotballkretsen. Gundersen syntes det var på sin plass å gi honnør til OBOS og Norges Fotballforbund som sto bak.

Fikk med seg mye

- Det er de fire nordnorske kretsene som er invitert hit i forbindelse med VM-kvaliken lørdag mot Tsjekkia. Vi har prøvd å sy sammen et mest mulig interessant opplegg, sier Thore Andre Krystad, som hadde regien.

Han og andre i fotballforbundet sto på for at Nordreisa-spillerne skulle få en best mulig opplevelse.

Spennende innblikk

- Jeg og Tobias har vært på Ullevaal en gang tidligere. Det var da vi så var på Norway Cup og fikk med oss Vålerenga mot Lillestrøm. Denne gangen fikk vi både se en mer attraktiv kamp og ikke minst se hva som foregår innenfor husets fire vegger på en kampdag. Personlig så synes jeg det var spennende å få et innblikk i hvordan de forbereder TV-sendingene og hvordan det jobbes for at TV-dekningen skal bli best mulig, sier Håkon Kristiansen.

Lever lenge på oppholdet

Nordreisa-duoen lyttet også da landslagsspilleren Cathrine Dekkerhus fortalte om sin vei mot toppen. Jan Gunnar Solli, som har fortid både i Rosenborg og den amerikanske ligaen, kom med en siste oppdatering på situasjonen i landslagstroppen en god time før kampen ble sparket i gang.

Håkon og Tobias fikk tilgang til informasjon som media og folk flest ikke visste noe om.

- Vi lever lenge på dette. Artig var det også å få møte de andre nordnorske spillerne, selv om det ble et kort men intensivt opphold i hovedstaden, sier Håkon Kristiansen.

Han var mange erfaringer rikere etter halvannet døgn i Oslo.