Publikum sviktet ikke da det var tid for Lyngentreffet. I strålende solskinn stilte omtrent 30 biler og 30 motorsykler opp på Lyngseidet sist lørdag.

Lørdag ettermiddag var det oppmøte med kaikroa. Derfra ble det kjørt parade til Lyngstunet, før turen gikk til Polleidet og så tilbake til Lyngseidet for oppstilling utenfor Sørheim brygge.

- Det kunne gjerne vært mer publikum langs veien, men det var mye folk på Lyngseidet og publikum var veldig positive, sier en fornøyd arrangør Ronny Sørheim.

Tidsriktig bekledning

Lyngentreffet er ikke bare for veteranbiler. Biler og kjøretøy som er av den litt mer spesielle eller unike sorten var også velkomne. Deltakere fra store deler av fylket tok turen til Lyngen sist lørdag.

- Vi hadde blant annet folk fra innlandet, Nordreisa, Tromsø og en god del fra Lyngen med, sier Sørheim.

Det var godt oppmøte under Lyngentreffet sist lørdag. Foto: Bernt-Hugo Larsen

Dette er tredje gang Lyngentreffet blir holdt og arrangementet er fortsatt i utvikling. For hvert år har Sørheim evaluert og vurdert hva som kan gjøres annerledes. Nytt av i år ble deltakerne oppfordret til å kle seg tidsriktig etter kjøretøyets modell. Sørheim stilte selv i parykk og briller som gav en kledelig look som matchet Forden fra slutten av 60-tallet.

- Jeg og madammen tok det helt ut, og vi så noen som stilte i flotte 80-tallsklær, sier han.

Under treffet ble det kåret vinnere innen tre kategorier. Publikum og deltakerne stemte fram disse vinnerne:

  • Publikumsfavoritt motorsykkel: Harley Davidson Breakout-modell, eid av Odd Einar Eriksen fra Lyngen.

  • Publikumsfavoritt nyere biler: Chevrolet Corvette, eid av Vegrad Jørgensen fra Tromsø (Jørgensen vant samme klasse i 2016 med samme bil).

  • Publikumsfavoritt veteranbil: Ford Mustang Mach 1 1969, eid av arrangøren selv Ronny Sørheim.

Vil skape noe i bygda

Den motorinteresserte lyngsværingen retter en stor takk til alle som har stilt opp i forbindelse med treffet. Han trekker fram Steffen Dreyer i spissen for Lyngen frivilligsentral, de ansatte på Sørheim brygge, ungdomsbedriften Aktiv motor og mekk, familien og hans kjære.

Sørheim har tatt initiativ til treffet for å skape en møteplass for de med en felles interesse.

- Vi tjener ikke noe særlig på det. Det er mest for å skape noe i bygda, og for at folk som interesserer seg for biler kan møtes og kose seg. Det er jo biler og motorsykler jeg interesserer meg for, det er derfor jeg gjør dette, sier han.

Og så langt ser det ut til at Lyngentreffet blir en fast tradisjon.

- Jeg tenker så absolutt å fortsette! Så om folk har forslag, innspill eller ideer så er jeg veldig åpen for det, sier han.