Tidligere i år gikk den svært aktive og engasjerte ildsjelen Teodor Gamst bort. I forbindelse med hans bortgang ble det opprettet et minnefond og midlene ble gitt videre i gave til LHL sitt lokallag i Nordreisa.

Spesiell gave

Styret i LHL hadde et helt spesiell ønske for pengegaven. Disse gikk nemlig til innkjøpet av en helt ny hjertestarter til fotball- og skigruppa i Nordreisa IL. Under St. Hansturneringa lørdag overrakte leder i Nordreisa LHL, Sigmund Henriksen, gaven som kan bidra til å redde liv.

– Dette er en kjempefin gave og ikke noe man tenker på kjøpe inn selv! Forhåpentligvis kommer den heller aldri i bruk, men nå kan vi faktisk hjelpe om uhellet først skulle være ute, sier Kjetil Hallen, leder i skigruppa, som tok imot gaven sammen med turneringsleder Vidar Aamo Nikolaisen.

Minnet vil leve videre

Hallen forteller at Teodor Gamst, fra Sørkjosen, var en viktig institusjon i idrettslaget i Nordreisa gjennom flere år. Gaven er en fin måte å minnes ildsjelen og hans uvurderlige arbeid.

– Theodor har brukt ufattelig mye tid både i ski – og fotballgruppa i idrettslaget, men han har nok vært aktivt innom flere andre gruppene også. Han var leder, trener og funksjonær i idrettlaget, og alle som har vært innom idretten i Nordreisa de siste 40 årene kjente nok Teodor godt! Det er vemodig å tenke på at han er borte, men samtidig godt å tenke på at denne hjertestarteren kommer fra ham og minnet om han vil leve videre i idrettslaget lenge.

Tilgjengelig hele året

Hjertestarteren vil bli plassert på fotballstadion på Storslett om sommeren og Saga skistadion om vinteren.

– På denne måten vil den tilgjengelig hele året og det skaper en langt større trygghet både for utøvere og publikum. Vi vil også få kurs av LHL i hvordan man bruker den. Jeg vet at det finnes få hjertestartere generelt i kommunen, så den kommer svært godt med for alle, avslutter Hallen.

Teodor Gamst var en viktig institusjon i idrettslaget i Nordreisa gjennom flere år. – Gaven er en fin måte å minnes ildsjelen og hans uvurderlige arbeid, sier Kjetil Hallen. Foto: Isabell Haug