Torsdag publiserte Kommunal Rapport sitt Kommunebarometeret for 2017. Hvert år måles norske kommuners framgang og tilbakegang i målingen. Årets utgave viser at kommunen Dovre nå topper tabellen foran Audnedal, Tolga, Røyken, Siljan, Oppegård, Oppdal, Bærum, Asker og Mandal.

Blant topp 100

I Nord-Troms er det Lyngen kommune som kommer best ut med en 190. plass i Kommunebarometeret. Kommunen er helt i toppsjiktet når det gjelder helse og sosialtjenester.

Ifølge Kommunal Rapport er  Lyngen også inne på Topp 100-lista hva gjelder kultur og miljø og ressurser. Dårligst ut kommer Lyngen på økonomi.

Bedring på økonomi

Kommunebarometeret viser at kommunene i landet generelt har blitt bedre på flere områder, men på blant annet kultur og sosialhjelp har man nasjonalt gått tilbake.

– Særlig innen barnevern og økonomi er nøkkeltallene i Kommune-Norge samlet forbedret det siste året. Også innen grunnskole og helse er det en klar overvekt av nøkkeltall som har blitt bedre.

Nasjonalt er det innen områdene kostnadsnivå, kultur og sosialhjelp at indikatorene i størst grad har utviklet seg negativt, ifølge Kommunal Rapport.

Kåfjord på bunn

På andreplass i regionen ligger Storfjord med en 314. plass i den samme målingen. Lengst ned av kommunene i nedslagsfeltet havner Kåfjord med bunnplasseringen på 414. plass og Kvænangen ligger kun en plassering over Kåfjord, nemlig 413.plass.

– Skjervøy havner i år på en 379. plass. Dette tilsier at kommunen havner ganske langt nede på totaltabellen, ifølge tallene i Kommunebarometeret 2017.

Til sammenlikning lå samme kommune på en 304.plass i fjor. Like bak Skjervøy, havner Nordreisa kommune på 381.plass og nøkkeltallene er samlet sett klart svakere enn normalen i Kommune-Norge.