Denne helgen ble Tour de Lyngen arrangert for tiende året på rad. For de påmeldte fra 17 år og oppover var det et 90 kilometer langt sykkelritt, som går fra Jægervatnet til Russelv og så til Svensby, før syklistene snur og sykler tilbake til Jægervatnet.

Her finner du resultatene fra rittene!

Rekruttene syklet 70 kilometer fra Jægervatnet til Russelv og tilbake til Jægervatnet.

Heldig med været

- Vi var heldige med været, men det var en del nordavind, sier Ellinor Lillevik, leder i sykkelgruppen i Jægervatnet IL.

Vinneren i herreklassen var Hans Are Ovanger fra Tromsø Sykkelklubb med tiden 2:27:41. I kvinneklassen vant tyske Gerit Pfuhl fra Tromsø Sykkelklubb med tiden 2:40:21. Antall påmeldte til Tour de Lyngen var 42, der 39 stilte til start.

Terreng og landevei

Jægerrittet ble søndag arrangert for sjuende året på rad.

- Før pleide vi å arrangere dette rittet om høsten, men det hendte ofte at det ble avlyst på grunn av dårlig vær, noe som det ofte er om høsten her oppe i nord. De siste årene har vi derfor arrangert begge rittene samme helgen, sier Lillevik.

Jægerritet strekker seg fra Jægervatnet til Svensby og tilbake, men tar for seg både terreng og landevei – alt under de vakre Lyngsalpene. Begge løpene har både start og mål ved Jægervatnet grendehus.

Fornøyde deltakere

Vinneren av Jægerrittet var Bjærnar Aronsen fra Hammerfest sykkelklubb og Tina Eldstrøm fra Finland.

- Merket spesielt på påmeldingen at det var mye som skjedde i helgen. Men folk var fornøyde og vi fikk gode tilbakemeldinger og mye skryt, sier Lillevik.

Sammenlagtvinneren i helgen i kvinneklassen var Gerit Pfuhl og i herreklassen var det Ole Georg Pettersen fra Firma IL Sykkel.