Manndalingen har vært en trofast deltaker på Manndalen fiskefestival i alle år. I år kunne han dra hjem med 42 000 kroner i lomma etter å ha dratt i land en torsk på 4,4 kilo.

- Det skal vel gi en kilopris på 10 000 kroner, sier den heldige vinneren og smiler bredt.

Mannela har de siste åra fisket i den første sonen rett ved Samuelsberg, og ha funnet den perfekte plassen for å dra i land premiefisker. I fjor ble det nemlig 3. plass, også da med en god slump med premiepenger.

Men det var svært jevnt mellom de tre største fiskene. Faktisk skilte det rundt 100 gram mellom 3. største fisk og vinnerfisken.

Sluttspurt

Både Mannela og flere av de andre som fisket under årets fiskefestival fikk stort sett bare småfisk på kroken de første par timene. Først rett før avslutningen bet premiefisken på kroken. Men at den skulle holde helt inn til finalerunden, hadde Mannela ingen tru på.

Vinneren kan fortelle at han ikke har noen hemmelige triks, og at han alltid bruker vanlig stingsild som agn.

- Så det er ingen hemmeligheter her i gården, legger han til.

Hvordan seieren under årets fiskefestival skal feires, har Mannela ikke rukket å tenke noe over, men regner med at det blir en tur på festivalfesten senere på kvelden.

Slo fjoråret

Årets fiskefestival har vært nok en suksess for idrettslaget i Manndalen. Kasserer Hermund Dalvik i MUIL kunne opplyse om at 5661 lodd ble solgt, noe som både han, festivalleder Bernt Lyngstad og leder i MUIL Henrik Olsen er strålende fornøyd med.

- Det er svært mange som står bak Manndalen fiskefestival, og vi er både takknemlig og stolt over at så mange frivillige stiller opp for idrettslaget, sier festivalleder Bernt Lyngstad.

Han kan fortelle at de også har mange loddselgere som ikke er tilsluttet idrettslaget som stiller opp år etter år.

Også arrangementene som har vært arrangert gjennom fiskefestivalen ble bra besøkt, selv om været ga noen utfordringer de første dagene. Onsdag fisket 94 barn og unge på barnefiskekonkurransen, mens både sykkelløp og terrengløp har hatt mange deltakere.

- Og ikke for å glemme en gedigen suksess med bilbingoen fredagen, hvor vi aldri har hatt så mange bingospillere, tilføyer kasserer Dalvik.

Vinneren av en splitter ny bil på loddtrekking ble Jenny Dalvik fra Manndelen.

Festivalen avsluttes søndag med Baalsrudmarsjen, en turmarsj opp Manndalen til Baalsudhula.