Tidligere helse- og omsorgsleder Bodil Mikkelsen ønsket velkommen, før ordet ble gitt videre til varaordfører Olaug Bergset. Senere holdt service- og personalsjef Christin Andersen tale.

– Gratulerer! Nå har vi klart å gjenetablere et nødvendig tiltak, sa Andersen og fortalte videre om hvordan bygget har vært driftet siden 2004.

I 2004 ble Lillebo åpnet med fem plasser, men i 2010 ble det vedtatt nedlagt. Siden har bygget vært brukt som blant annet avlastningsenhet for unge funksjonshemmede, barnehage, og det har stått tomt. I fjor høst vedtok Nordreisa kommunestyre å gjenåpne Lillebo som korttids- og avlastningstilbud, altså det bygget opprinnelig var ment til. Det skal i utgangspunktet være tre plasser, men likevel er det for tiden fem brukere. Lillebo har fem rom.

– Et kjærkomment tilbud

Anja Båtnes, virksomhetsleder for Bo og Kultur og Lillebo, er veldig glad for at Lillebo er gjenåpnet. Hun forteller at korttidsplasser er noe som har vært etterlengtet.

– Vi setter pris på dette. Det er et kjærkomment tilbud, sier Båtnes til Framtid i Nord.

ÅPNET Mandag ble Lillebo i Nordreisa offisielt gjenåpnet.

Lillebo har korttidsplasser som vanligvis varer i syv til ti dager av gangen.

– Noen ganger er en her lenger også, for eksempel hvis de pårørende skal på ferie, sier Båtnes.

– Ved bruk av korttidsplassene, får man også kartlagt behovet for videre hjelp.

Det vil være tre årsverk på Lillebo fordelt på seks stillinger.

Pilotprosjekt startet

Til høsten trer et prosjekt i samarbeid med Nordtro AS i kraft.

– Vi har satt i gang et pilotprosjekt med Nordtro. Da vil de komme hit inn å jobbe, og det skal være en deltaker av gangen som får prøve seg i arbeidslivet, sier hun.

– Forhåpentligvis vil det være en ressurs for oss. Det har aldri vært prøvd før, og jeg tror dette vil bli en styrking, da vi bare er en ansatt på jobb ved hver vakt, legger hun til.

Båtnes ser fram til å få i gang prosjektet.

– Alt er nytt, men vi er positive til at vi skal få prosjektet i gang.

Varaordfører Olaug Bergset.