Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) møtte Storfjord-ordfører Knut Jentoft og lokale Frp-representanter i Nordkjosbotn angående ny E6 mellom Hatteng og Vollan.

– Vi argumenterte veldig for at veiarbeidet måtte starte i Storfjord-enden, ettersom vi - i motsetning til Balsfjord - er ferdig med planarbeidet. Vi kan starte opp omså imorra. Statsråden var veldig lydhør for det og han hadde også en fin dialog med ordfører Knut Jentoft (TpL). Solvik-Olsen lovde å ta signalene med tilbake, sier Storfjord Frps Sten Nystad.

- På det verste er veien på seks meter. Når man vet at et vogntog er 2,6 meter bredt som skjønner man at det er uholdbart, sier Nystad.

Oppstart imorra blir det imidlertid ikke. Nystad understreker at realiseringen av veiprosjektet på totalt 1,3 milliarder kroner er et stykke fram i tid.

- Ja, det er det. Men vi har på kort tid fått det inn i Nasjonal Transportplan og det er vi veldig fornøyde med, sier Nystad.

Han viser til at Storfjord har ventet i 37 år på en ny vei.

- Det tror jeg gjorde inntrykk på samferdselsministeren. Nå håper vi bare at det ikke blir regjeringsskifte etter valget. Da er jeg redd vi er tilbake til start med dette prosjektet, sier Nystad.