Mandag la Dag Olav Mollan, leder i Skjervøy fiskarlag, ut en melding til skjervøyværingene på Facebook der han ba om roligere forhold inne i havna på Skjervøy. Fiskarlagslederen hadde da med selvsyn opplevd det han karakteriserer som tullkjøring med båt i indre havn.

«I går, søndag kveld klokken 23, lå en del unger/ungdommer å kjørte båt i indre havn. Farten på disse varierte fra fem knop og opp til 15–20 knop. Det ble bedrevet «tull/leke- kjøring» midt i havna og inn mellom flytebryggene», skrev Mollan på Facebook.

Går veldig fort

Overfor Framtid i Nord sier Mollan at han frykter det skal skje ulykker når folk er uvørne med fart og manøvrering inne i havna.

– Fartsgrensa er satt til fem knop inne i havna fordi det er mange båter her og at det fort kan oppstå farlige situasjoner. Det skal ikke så mye til før det blir kollisjon når man kjører i full fart mellom flytebryggene. Disse småbåtene går veldig fort og hvis en båt plutselig bakker ut av båsen, så kan det fort smelle, sier Mollan.

Et annet moment rekefiskeren nevner er støyen som båtene genererer på havna.

– Det kan være både lystbåteiere og fiskere som blir holdt våkne til langt på natt på grunn av kjøringen. Og selvsagt også andre beboere rundt havna, sier Mollan.

Ikke nytt problem

Han sier at problemet med uvettig kjøring ikke er nytt på Skjervøy.

– Nei, det er det ikke. Men det er likevel på sin plass å si ifra nå. Jeg håper foreldrene tar en prat med ungdommen om generell sjøvett, sier Mollan, som understreker at det ikke er bare ungdom som bør ta fartsgrensene inne i havna ad notam.

– Dette gjelder helt klart voksne også. Vi har opplevd under lossing at båter kommer inn Vågen med høy fart. Det skaper bølger som i sin tur kan medføre fare under lossing. Vi bruker kraner og bommer med stor pendel og vi kan fort miste last og få den over oss, sier Mollan.