Sist lørdag og søndag ble Signaldalsdagan arrangert på Signalnes og ved Brunes. Lørdag gikk også tredje etappe av Arctic Race of Norway gjennom Storfjord, dermed var arrangørene spente på hvor mange som møtte opp under bygdedagene. Leder for Signaldalen bygdelag, Rigmor Olsborg Figenschau, kunne ikke vært mer fornøyd.

– Det gikk over all forventning! Det kom masse folk. Om noen hadde sagt til meg i forkant at det kom til å bli så bra hadde jeg ikke trodd de, sier Figenschau.

Fokus på kultur

Hun forteller at de som jobbet på Signalnes aldri før har hatt det så travelt på lørdagen under Signaldalsdagan.

På programmet sto mye av de tradisjonelle postene. Klankamp, revy, hesteridning for barn, bruktmarked og ungdomsunderholdning var bare noe av det publikum kunne få med seg i løpet av helga.

her fra Ungdomsrevyen: Fra venstre bak Jakop Rognli, Marthe Rognli, Martin Sommerseth, Rowene Wingstad, Maja Karlsen. Fra venstre foran Anja Rognli, Lotta Rognli Leonora Solli, Tine Rognli, Sigve Nilsen og Kornelius Solli.

Dette var 20. gang Signaldalsdagan ble arrangert. Arrangementet skiller seg fra andre «daga» ved at de blant annet ikke har salgsboder som tilbyr hva som helst.

– Vi selger mat, og det er mye fokus på kultur i matlagingen. Vi koker reinkjøtt, lager gomme, rømmegrøt og smør, også lager vi klappskall (også kalt klappkake. red.anm.), sier Figenschau.

Mye underholdning

Revyen hadde to forestillinger. På den første var det noen ledige plasser, men under den andre forestillingen var det fullsatt sal og arrangørene måtte stanse folk i døra. Til sammen var opp mot 200 publikummere innom.

I tillegg til den harde kjernen, som har satt opp revy i nesten 20, år har flere ungdommer blitt med i revyen. I Storfjord har de mange ungdommer som er aktive innen kultur. Ungdommene i bygda hadde også sitt eget innslag med underholdning på søndagen.

Søndag hadde Signaldalsdagan i tillegg besøk fra Amerika. Chris Signalness holdt foredrag. Han er 5. generasjon utvandrer fra Signaldalen og etterkommer av Rasmus R. Olsen som tok navnet Signalness ved sin ankomst til Amerika i 1862. Signalness hadde med seg sine fire døtre, to søstre og en niese til Signaldalen sist helg.

– Det var et fint foredrag og det var veldig spesielt å få høre deres historie.

– Fantastisk

– I en så liten bygd er det helt fantastisk at vi får til dette.

Figenschau skryter videre av absolutt alle som bidrar til Signaldalsdagan.

– Det har vært knallhard jobbing for mange. Tenk de som driver med revyen og som bruker store deler av sommerferien på planlegging og øving. Det er mye arbeid som gjøres som man ikke ser.

– Uten alle som tar i et tak så er vi ingenting. Det gjelder alle som bidrar med den minste lille ting til de store bidragene, skryter Figenschau.