Formannskapet i Skjervøy hadde i går et ekstraordinært møte for å avlyse den pågående anbudskonkurransen for andre gang.

Dette fordi kommunen ble rådet av advokat til å stoppe prosessen da administrasjonen hadde gjort formelle feil.

I vedtak fra formannskapet slår man fast at punkt 4.4, som krevde at leverandøren hadde erfaring fra tilsvarende oppgaver og brøytetjenester på riks-, fylkes-, eller kommunal vei de siste tre årene, var for strengt.

Åpen konkurranse

Vidar Langeland (Frp) forteller at det ekstraordinære hastemøtet var over på en times tid, og at det var lite debatt rundt vedtaket.

- Nå har man altså funnet en grunn til å snu, så fornuften seiret til slutt, ser han.

Det nye tilbudet skal godkjennes av formannskapet 28. august.

- Da har man fått luket bort dette tøvet som dukket opp i runde to, og vi får forhåpentligvis noen på plass før snøen kommer, sier Langeland.

- Bør vurdere sin stilling

Langeland sier at brøytesaken har vært så forferdelig dum og klønete håndtert at det nesten kvalifiserer til medalje.

- Det som irriterer meg mest er at administrasjonen ikke har vært sannferdig. De har holdt fast på det jeg har kalt en løgn, og blankt avvist at det var gjort endringer i konkurransegrunnlaget, sier han.

Til tross for at Frp-politikeren er fornøyd med utfallet, legger han ikke saken fra seg helt enda. Han vil fortsatt levere lovlighetsklage på at mandagens kommunestyremøte ble lukket, og mener det er på sin plass å se på hvordan kommunen organiserer innkjøpene sine.

- Vi er dårlig tjent på å være med i denne innkjøpsordninga i Nord-Troms, og jeg kan ikke se at den har gitt oss noe bra. Når vi i tillegg taper hundrevis av tusen på at det ikke gjøres ordentlig arbeid, må det kanskje organiseres annerledes. Det er det ingen tvil om.

Han synes også det er på sin plass at administrasjonen tar skylden for hvordan saken ble håndtert.

- Når rådmannen dukker opp fra ferie har hun et behov for å avklare sin framtid i forhold til oss. Det er nesten så hun skulle fått beskjed om å vurdere sin stilling.

Rådmann Cissel Samuelsen ønsket lørdag formiddag ikke å kommentere dette.