Magnus Leonhardsen - som i fjor var spillende trener for Lyngstuva i 5. divisjon - har ei nøkkelrolle under avviklingen av Sjarmtrollans Europacupkamper.

TMT fra Skottland, Levska Sofia West fra Bulgaria, Knooppunt fra Nederland og Sjarmtrollan spiller onsdag, torsdag og lørdag enkel serie i Tromsøhallen.

Bare vinnerlaget går videre til Main Round i Bratislava i oktober.

Ansvar for arenaen

Magnus Leonhardsen og mange andre frivillige har siden fredag 11. august lagt ned utallige timer for å gjøre alt klart til historiske oppgjør.

Femten personer utgjør prosjektgruppa. I tillegg bruker 30 andre mye tid på futsalcupen.

- Jeg har ansvaret for arenaen, sier Leonhardsen.

- Hva innebærer rollen?

- Jeg har ansvaret for klargjøring av spilleflaten, tribunen, sekretariatet, garderober og medisinsk personell samt organisering dugnadsgjengen.

Liker ansvar

Leonhardsen kjenner fra tidligere flere personer i Sjarmtrollan.

- Jeg ble spurt om å gjøre en jobb. Ansvaret er større enn hva jeg så for meg, men jeg liker ansvar.

- Hva venter publikum?

- De får fantastiske opplevelser. Vi skaper unik ramme med bruk av lyd og lys. Vi håper på 1.000 tilskuere hver kveld, men jeg vet ikke om vi kan forvente så mange, sier Magnus Leonhardsen.

To L/K-spillere i troppen

Trener Simen Johansen bekrefter at Jørgen Vik og Magnus Børsheim Kalstad fra Lyngen/Karnes er inne i troppen. Også Fredrik Allertsen, som spilte vårsesongen i L/K, kan glede seg til internasjonal matching.

- Vi går ut for å vinne kampene, men vi møter helt nye og ukjente motstandere, sier Johansen.

- Hva vet du om de andre lagene?

- Det nederlandske laget er sterkt offensivt og det bulgarske har gode all round-egenskaper. Vi håper å kunne dra fordeler av hjemmebane og gleder oss mye.

- Hvordan er sjansene for å vinne pulja?

- Vanskelig å spå. Det blir sikkert tette oppgjør, hvor marginer avgjør. Jeg kan love at vi skal gjøre vårt beste, forteller trener Simen Johansen.

Ti nasjoner

Ti nasjoner blir samlet under UEFA Futsal Cup i Tromsø; Lag fra Nederland, Bulgaria, Skottland og Norge. UEFA-delegat fra Kroatia. Dommerveileder fra Italia og dommere fra England, Spania, Serbia og Aserbajdsjan.

Jo Are Vik i Troms Fotballkrets opplyser at når siste kamp er ferdig lørdag, vil Sjarmtrollan ha nedlagt rundt 2.500 dugnadstimer. Under kampene onsdag, torsdag og lørdag vil 126 personer være i aksjon i arbeidet med arrangementet i Tromsøhallen.