Nordreisa IL har signert kontrakt med Proturf. I et ekstraordinært årsmøte 7. august vedtok Nordreisa IL en øvre ramme for investeringsprosjektet på 3,7 millioner kroner med en låneramme på inntil 2,5 millioner kroner. Proturf skal fjerne det gamle kunstgresset, avrette underlaget, sette nytt kunstgress og montere et nytt lydanlegg.

Det nye høyttaleranlegget som skal monteres har en prislapp på 220.000 kroner, og nye innbytterbokser vil komme på plass i høst. Det nye kunstgresset skal være ferdig lagt 1. september.

Hilde Nyvoll, leder i fotballgruppa i Nordreisa IL, er strålende fornøyd med at det nye kunstgresset snart er på plass.

– Jeg synes det er fantastisk at vi nesten er i mål nå! Dette er helt topp og nå slipper Tromsøværingene å bli svarte når de kommer hit, flirer hun.

Langtidssparing

Fotballgruppa stiller med én million kroner, der de har fått 200.000 kroner fra Sparebanken Nord-Norge. Midlene fra fotballgruppa er ellers basert på inntekter fra innbetalt treningsavgift.

– Over mange år har de aktive medlemmene betalt inn treningsavgift på en sperra konto, med mål om å få oppretta nytt anlegg, fortellere Nyvoll.

Hun forteller at de som ønsker deler av det gamle kunstgresset, kan ta kontakt med Nordreisa IL. Idrettsklubben ønsker å fordele dette mest mulig lokalt.

– Vi har valgt å dele ut det gamle kunstgresset, og jeg er glad for at grendelagene som ønsker det nå kan opprette sine egne kunstgressbaner. Innimellom kan det også være behov for at fotballgruppa og kanskje skolene kan bruke grendelagene sine baner, slik at man slipper å avlyse treninger når det arrangeres mange kamper, sier hun.

Viktig for bygda

Nyvoll mener en god fotballbane er viktig for organisert idrett, men også lokalsamfunnet og barna som ønsker å spille fotball i fritida.

– Jeg er glad vi snart kan bruke det nye kunstgresset. Mange barn bruker dette i organisert trening, men det er også viktig for trivselen i bygda.

– Alle må gjerne bruke fotballbanene, men også huske på å holde arenaen ryddig og fin. Det har vært litt problemer med mye søppel, så vi håper at folk er flinke å plukke opp etter seg, sier Nyvoll.

Leder i fotballgruppa i Nordreisa IL, Hilde Nyvoll, er glad det snart er nytt kunstgress på plass. Foto: Johanne P. Elvestad