Tirsdag 19.september inviterer Hot Club De Norvége + Gildas Le Pape til jazzkonsert på Bios. Edward Reibo i Reisa jazzklubb ser fram til å ha bandet tilbake i Nordreisa.

– Dette er et av Norges hotteste liveband, berømt for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. På konsertene er det som regel fullt hus – og publikum favner alle aldersgrupper, fra unge ekstremgitarister til bestemora til tanta til Beate. Musikken spenner fra glad og utadvendt swing og heftig lidenskap til inderlige ballader og tragiske valser, forteller Reibo.

Har med seg tidligere Satyricon-gitarist

Når Hot Club de Norvège besøker Reisa jazzklubb denne gangen er de i tillegg forsterket med tidligere gitarist i det norske black metal-bandet Satyricon, franskmannen Gildas Le Pape. Dette er hardrockeren som ble fanget av jazzen – og som er blitt kalt «Black Metal Django».

– Nå har ikke jeg hørt så mye på Satyricon gjennom tidene, det ligger litt på siden av mitt musikkspor, smiler Reibo.

– Men franskmannen Le Pape, som har gjort nordmann av seg, har i tillegg til sin bakgrunn som black metal-gitarist også studert jazzgitar hos flere av Frankrikes etablerte og anerkjente jazzgitarister, så her er det duket for heftige og swingende dueller, legger han til.

Blant de fremste

Hot Club de Norvège regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Kvartetten har spilt over hele kloden – først som gatemusikanter på Karl Johan, deretter via pausemusikk på TV, den svært så kjente landeplagen «Tanta til Beate» og frem til dagens internasjonale turnévirksomhet.

Tidligere har de samarbeidet med flere store navn innen sjangeren, som blant annet Stéphane Grappelli, Jimmy Rosenberg, Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Angelo Debarre og Ulf Wakenius. Bandet består av Svein Aarbostad (kontrabass), Jon Larsen (gitar) og Finn Hauge (fiolin/munnspill) samt eks-Jazzbanditt og supergitarist Stian Vågen Nilsen.