Etter tirsdagens seier over TUIL er det bare syltynn teori som medfører at Bodø/Glimt snubler fra opprykket. Kanskje holder dagens 56 poeng til spill på høyeste nivå kommende sesong.

– Jeg er ikke trygg på opprykket før det definitivt er i boks. Alt kan skje i innspurten, men svært mye må gå galt for at det blir en sesong til 1. divisjon

To lag rykker opp fra 1. divisjon og det er 14 poeng ned til Ranheim på tredjeplassen. Lyngsværingen understreker at han ønsker å innkassere mesterskapet så fort som mulig.

Ambisjonene er ikke ”bare” å rykke opp. Glimt vil også bli seriemester. Med elleve poeng ned til Start når seks serierunder gjenstår, går det mot gull.

Både ja og nei

Bodø/Glimt kan definitivt bli klar for opprykk tirsdag i neste uke mot Ullensatser/Kisa på Jessheim. Alternativt kan det bli opprykksfest 1. oktober etter oppgjøret mot Florø.

– Vi leverte ingen optimal prestasjon mot Tromsdalen. Det viktigste er at vi står med tre nye poeng og er et steg nærmere det store målet.

Backen Erlend Dahl Reitan ble matchvinner i 75. minutt etter corner. Trond Olsen ble byttet ut to minutter tidligere.

– Er du overrasket over at så mange poeng skiller lagene øverst på tabellen?

– Både ja og nei. Nei fordi Glimt har vært det beste laget og har utviklet spillet. Vi har evner og mentalitet til å avgjøre matcher i vår favør, selv om spillet ikke alltid har vært på topp. Vi har havnet under i målprotokollen, for deretter slå kraftig tilbake.

Venstre vingen er ikke forbauset fordi Glimt før seriestart var den fremste favoritten.

Natt og dag

Trond Olsen vedgår at forskjellen på nivå en og to er som natt og dag.

– Vi spiller denne sesongen flere kamper med lite folk på tribunen. Det er stor variasjon på kvalitet på baner og fasiliteter.

Bodø/Glimt rykket i fjor høst ned etter null poeng på de fire siste kamp og tre poeng på de sju siste.

– Degraderingen var en stor skuffelse. Vi gjorde i oppkjøringen grep for å snu på tingene, og fikk tro på at vi kunne rykke rett opp igjen.

En av Trond Olsens forklaringer på nedrykket er at det ble for stor utskiftning av spillere.

– Hvordan vurderer du egen innsats i år?

– Jeg passer bedre å spille i Eliteserien. Flere lag i 1. divisjon tar i stor grad hensyn til hvordan Glimt opptrer, slik at vi ikke alltid lykkes med eget spill.

– Du har ni scoringer?

– Et greit antall, men ikke superbra. Jeg vil bidra med noen scoringer på de seks siste kamper.

Ønsker L/K opp

– Hva tenker du om neste sesong?

– Det er for tidlig. Nå har vi fokus på å prestere og utvikle laget.

Han håper moderklubben Lyngen/Karnes rykker opp til 3. divisjon.

– For fotballen i Lyngen blir det viktig at L/K hevder seg på allnorsk nivå. Enkeltspillere får bedre muligheter til å utvikle seg og gjøre seg interessante for bedre klubber, forteller Trond Olsen.