Kyläpeli startet på Halti kulturscene med en historisk innføring. Deretter ble publikum transportert med busser opp Reisadalen, der det var stopp underveis, blant annet på Tørfoss kvengård. Til slutt endte ferden på Ovi Raishiin i Saraelv.

De unge skuespillerne Lydia Link Istre (9), Rosa Link Istre (7) og Una Kristine Løvoll (11) er storfornøyd etter fredagens forestilling.

– Det var kjempeartig! Men man blir jo skikkelig nervøs for å glemme replikkene, sier Lydia, som spiller en pikkulaiset. Søsteren Rosa er en manalaiset, og både manalaiset og pikkulaiset er underjordiske vesener.

UNDERJORDISK: Både manalaiset og pikkulaiset er underjordiske vesener. Foto: SIRI BERGSET ELVESTAD

Una Kristine spiller markedsjente.

– Jeg springer rundt på markedet og lager liv, fordi de voksne er så kjedelige! sier hun.

– Kan dere fortelle hva landsbyspelet handler om?

– Landsbyspelet handler om brødrene som skilles og finner hverandre igjen, sier Rosa.

– Ja, historien skjer fra år 1880 og handler om brødrene Erkki og Vilhelm som bor i Tornedalen. Når Erkki er liten reiser han fra Tornedalen, fordi mammaen tror han har bedre sjanse å lykkes dit han skal. Mange år senere kommer Vilhelm for å finne han igjen, fordi mammaen skal dø snart og hun vil se brødrene sammen før hun dør. Brødrene finner hverandre igjen og reiser til mora. Mora blir glad, også dør hun, forteller Una Kristine.

– Men landsbyspelet er ikke bra uten manalaiset og pikkulaiset! Vi binder historien sammen og stiller alle spørsmålene publikum kan lure på etter skuespillet, sier Lydia.

– Fine rammer rundt spelet

Etter landsbyspelet ble det salg av mat og drikke, og senere spilte de opp til dans. Marius Johansen og Sandra Hallen var imponerte over skuespillerne og fortellingen.

– Jeg er veldig imponert. De har gjort en fantastisk jobb! sier Johansen.

– De holdt høy klasse og det ga virkelig valuta for billettpengene. Historien var rørende og gjorde inntrykk, og det var veldig fine rammer rundt spelet – måten de har flettet sammen spelet på imponerte meg, legger han til.

FORNØYDE: Marius Johansen og Sandra Hallen synes fortellingen var rørende og sier at landsbyspelet gjorde inntrykk.8

Hallen er enig med Johansen, og mener settingen var spesiell.

– Det var en fin setting i omgivelsene, sier Hallen.

LES OGSÅ: