– Tanken er at vi kan være med og få litt ekstra liv i bygda. Det er veldig gøy å holde på med musikk, og vi ønsker å være med på å skape en musikkarena i kommunen, sier korpsleder Silje Maritha Simonsen.

Hun forteller at de har fått mange positive tilbakemeldinger på initiativet.

– Kåfjord er en kulturkommune og det har vært korps her i mange år tilbake, men så har det vært en periode med stopp. Mange har sagt at de ønsker korpsmusikk på for eksempel 17. mai-feiringa. Vi håper at vi også kan delta i andre arrangementer, som julegrantenning. Vi ønsker å være synlige og det virker som at innbyggerne ønsker seg et korps, sier Simonsen.

Første øving

Hittil har mellom ti og tretten voksne sagt at de vil være med, men Simonsen håper noen barn også ønsker å delta. I oppstartsfasen vil medlemmene bruke tida på å finne ut hvordan korpset skal være lagt opp.

– Vi hadde et møte sist torsdag og kommende torsdag skal vi ha første øving. Hittil er vi bare voksne i korpset, men vi vil jobbe med rekruttering og få folk i alle aldre med. Vi er et generasjonskorps, sier hun.

Håper flere blir med

Idéen om et nytt korps kom i forbindelse med 17. mai i år. Da oppdaget de at mange synes det var gøy og ville prøve seg med forskjellige instrumenter.

– Jeg spilte i korps i Kåfjord for 20 år siden – og vel så det, så det har vært kultur for dette i kommunen. Men så har det jo vært en periode uten korps. Jeg synes det er viktig at det ikke bare forsvinner. De unge her er ikke vant med korps, så vi ønsker å vise dem hva det er for noe og gi de mulighet til å spille.

Korpset er et lavterskeltilbud og er for alle, enten en kan spille et instrument fra tidligere eller ikke.

– Vi skal lage liv og røre, og vi oppfordrer at folk blir med. Det skal være lavterskel for å delta og vi gjør dette for å ha det gøy! sier Simonsen.

Korpsleder Silje Maritha Simonsen understreker at det skal være gøy å være med i korpset. Foto: Privat