Nordreisa kommune inviterer til folkemøte torsdag 12. oktober på Halti. Ordfører i kommunen Øyvind Evanger forklarer at kommunen for øyeblikket kjører to prosjekter parallelt som omhandler Storslett sentrum.

Samtidig som det utarbeides en reguleringsplan for Storslett sentrum er kommunen i gang med et stedsutviklingsprosjekt der tanken er å få på plass et torg i sentrum av Storslett. Dette prosjektet kalles «Sentrumsområdet i Storslett nasjonalparklandsby».

– Vi ønsker å gjøre sentrum mer attraktivt. Storslett er en nasjonalparklandsby. Vi ønsker å få et landsbypreg, men vi må finne ut hvordan vi skal sette vårt preg på dette, sier Evanger.

Evanger sier det for kommunen er viktig å spille med åpne kort. Møtet er åpent for alle og Evanger håper så mange som mulig tar turen til folkemøtet.

– Vi vil nå ut til så mange som mulig. Det er svært viktig at folk kommer på møtet, spesielt om det er noen som har sterke meninger om dette. Det kan hende noen sitter inne med ideer som ingen andre har tenkt på, sier Evanger.

Stimulere til trivsel

Evanger understreker at dette ikke er et møte som er tiltenkt diskusjon om E6 gjennom sentrum.

– Den veien går der, og om den heter E6 eller er kommunal så må vi uansett legge til rette for en vei. Dette handler ikke om E6 gjennom sentrum.

Troms Fylkeskommune bidrar med 302 550 kroner til stedsutviklingsprosjektet.

– Det at kommuner fokuserer på stedsutviklingsprosjekt og utvikler offentlige uterom til steder hvor folk kan møtes stimulerer til trivsel blant innbyggere og tilreisende. I tillegg kan slike tiltak være positive og skape ringvirkninger for lokalt næringsliv, har fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk, tidligere uttalt.

– Spennende

Geir Lyngsmark i Konzept Arkitektur er godt i gang med skisser for et nytt sentrum med torg.

– Jeg synes det ser kjempespennende ut! På møtet vil de foreløpige skissene bli presentert, sier Evanger.

Tidligere har disse planene blitt presentert for politikerne og deler av næringslivet.

spennende: Ordfører i Nordreisa kommune Øyvind Evanger synes stedsutviklingsprosjektet for Storslett sentrum er spennende. Foto: Anders Elvestad Foto: Anders Elvestad