Skjervøy-dommeren, som dømmer på 3. divisjonsnivå, har nemlig bestemt seg for å samle inn penger til Kreftforeningens innsamling til brystkreftforskning.

- Jeg fikk ideen fra en dommerkollega som ga 100 kroner fra en kamp han dømte. Jeg syntes det var et meget godt tiltak og valgte å starte en innsamling. Jeg kunne valgt å oppfordre mine venner til å bidra, men jeg ønsket å være mer spesifikk. Derfor ble det dommerkollegaene som fikk oppfordringen, sier Ballovarre.

10.000 kroner

Ballovarre har satt seg som mål å få inn 10.000 kroner på aksjonen og håper at hans dommerkolleger også vil bidra.

- Ja, jeg håper jo at jeg får mange med meg. Jeg la det ut på Facebook og det har blitt delt en del. Noen blir ikke med, mens andre kanskje blir ekstra med. Noen er jo mer berørt av dette enn andre. Det har i alle fall begynt å komme inn penger allerede, sier Ballovarre.

Lørdag dømmer han 4. divisjonskamp mellom Kautokeino og Indrefjord. Det blir det penger av til Kreftforeningen.

- På mine kamper er det jo som oftest en trio. Det er ingen i dommergarderoben som slipper unna å gi et bidrag, så da blir det jo minst 300 kroner per kamp, smiler Ballovarre.

Han er satt opp med tre kamper i oktober, men utelukker ikke at det kan bli flere kamper i løpet av måneden.

- Det er jo jakttid og da kan det komme et og annet forfall som gjør at jeg blir satt opp på flere kamper. Så får vi se. Uansett: Det er jo sånn sett en «lukrativ» hobby, så man kan jo godt ofre litt, sier Ballovarre.

Hemmingsen: - Det er jo fantastisk!

Ingrid Hemmingsen, Rosa sløyfe-ansvarlig i Tromsø og omegn, er glad for bidraget fra dommerhold.

- Det er jo fantastisk! Vi er utrolig takknemlig for alle bidrag vi får. At han gir av dommerhonoraret sitt, og ikke minst får med seg andre, rører meg, sier Hemmingsen.

Hun sier at mange som har hatt kreft og overlevd kan takke nettopp forskningen for at de er i live i dag.

- Det er takket være kreftforskning at ni av ti kvinner overlever brystkreft i dag. Rosa sløyfe-aksjonen har vært arrangert i 19 år og mange viktige forskningsprosjekter har blitt finansiert av penger herfra, sier Hemmingsen.

Hun er også fornøyd med at påmeldingen til Rosa sløyfe-løpet i Tromsø lørdag er så bra.

- Vi har allerede passert deltakertallet i Trondheim, der 808 deltok. Akkurat nå har vi 810 påmeldte og det kommer stadig flere påmeldinger, sier Hemmingsen, som sier at aksjonen vil pågå i hele oktober.

- Jeg håper at jeg får mange med meg. Jeg la det ut på Facebook og det har blitt delt en del. Noen blir ikke med, mens andre kanskje blir ekstra med. Noen er jo mer berørt av dette enn andre. Det har i alle fall begynt å komme inn penger allerede, sier Vegar Ballovarre. Foto: ARKIV