Skjervøy sleit tungt i starten med bare sju poeng etter elleve kamper og tok ferie med ti poeng på fjorten kamper. De blå/hvite lå helt sist på tabellen.

Hadde våren vært like sterk som høstsesongen, ville Skjervøy kjempet om medaljeplass i 3. divisjon. I stedet er det hard kamp for å overleve.

Mye vil være gjort med seier mot Tromsø 2 lørdag på Bjerkaker.

– Berger vi ikke plassen, har vi ikke vært gode nok, fastslår lagkaptein Reidar Waage (30).

Rutinerte spillere

Han har ikke mange hyggelige minner fra oppgjørene mot TIL 2.

– Jeg kan ikke huske at jeg som Skjervøy-spiller har tatt poeng mot TIL 2 i byen. Riktignok har ikke lagene møttes så ofte. Nå må vi fokusere på at vi skal gjøre vårt beste.

– Hva er betydningen av at TIL 2 har rykket ned?

– Vi må ikke tenke i slike baner. Vi må heller ikke gruble på hva som kan bli konsekvenser hvis vi taper. Hver enkelt må innstille seg på å gjøre en best mulig jobb for laget.

Reidar Waage trekker fram betydningen av at Skjervøy har flere rutinerte spillere, som senest i fjor høst taklet en krevende utfordring.

Flere i faresonen

Skjervøy avslutter lørdag om ei uke seriespillet med hjemmekamp mot Lørenskog.

– Mot TIL 2 blir det viktig å unngå unødvendige karantener for gule kort. Vi har mange som er i faresonen, påpeker Waage.

Ørjan Skallebø må stå over mot TIL 2.

Reidar Waage forklarer den ujevne poengfangsten med at laget i starten ikke hadde marginene med seg. Deretter ble det en periode med flere store tap. Avslutningen før ferien med tre uavgjorte kamper var viktig for snuoperasjonen, som ble forsterket etter ferien.

Skjervøy fikk i sommer inn forsterkninger med fire nye spillere.

Kan bli joker

– Erlend Pedersen betyr mye. Han kom fra et høyere treningsnivå i Alta. Håvard Svendsen har gjort mange gode kamper på backen. Robert Rydningen har levert varene og bidratt til poeng. Steffen Dreyer var veldig god i starten, og kan bli en joker i innspurten, sier Waage.

– Skjervøy har vunnet sju av ti kamper etter ferien?

– Jeg er stum av beundring av statistikken. Det står respekt av antall poeng. Nå gjelder det å beholde flyten helt inn. Vi har veldig gode sjanser til å berge plassen.

Waage har i sommer lagt bak seg to skadeavbrekk. Han var siste gang tilbake igjen 1. oktober med innhopp i 3-1 seieren mot Skjetten borte, og spilte fra start i 3-0 seieren over Harstad.

– Jeg trener to ganger i uka og vil flyte på overskuddet i de to neste kampene. Jeg er skadefri og ønske å bidra så mye jeg kan.

– Har du og Skjervøy tenkt på neste sesong?

– Nei. Det starter vi med etter kampen mot Lørenskog, forteller Reidar Waage.