Gjennom arrangementet «Leder for en dag» får Skjervøyjenta Andrea Sofie Kenta (18) følge fiskeriminister Per Sandberg på jobb, førstkommende torsdag.

– Gode lederegenskaper

Arrangementet er i regi Ungt Entreprenørskap og Manpowergroup. Kenta vant lederskapsprisen under Fylkesmessa i mars, og ble dermed sikret plassen som en av 30 under arrangementet.

– Andrea Sofie har vist gode lederegenskaper gjennom hele UB-året, deltok på «Jenter for ledelse» og ledet Wifrii UB frem til NM for UB 2017, skryter Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms i en pressemelding.

Mestringsfølelse

Kenta forteller til Framtid i Nord at hun følte på en enorm mestringsfølelse etter sitt første år med entreprenørskap i videregående skole.

– Det gjør meg så glad, at min måte å lede på vinner fram. Jeg tror god kommunikasjon er veien til et godt lederskap, som igjen er en stor essens i det å ha det bra i et arbeidsmiljø.

Glad i havet

Kenta gleder seg veldig til å følge Per Sandberg. Helt på bortebane blir hun nok ikke.

– Jeg er oppvokst i et oppdrettsmiljø, der min far har jobbet som røkter og min bestefar jobber i fiskeridirektoratet. Vi har i tillegg vært mye på havet der hvor vi har hytta, og jeg er glad i sjøen og hvordan det blir brukt som ressurs, sier hun.

Den unge lederspiren tror dagen vil bli spennende ny erfaring.

– Jeg håper dagen kan bidra med å utvikle mitt syn på lederskap og arbeidsliv generelt. Jeg har bare jobbet på et kommunalt sykehjem og i ungdomsbedriften tidligere, sier hun.

Mer samarbeid

Konsernsjef i Manpowergroup, Maalfrid Brath, opplyser at det trengs flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet kan samarbeide.

– Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping.