Prislappen på pipeorgelet viser 1,1 million kroner. Hittil har kapellforeninga klart å samle inn omtrent 350.000 kroner, så det er fortsatt en vei til målet.

I august gikk posisjonen (Ap, Sp, MDG og SV) i Nordreisa kommune ut i Framtid i Nord og opplyste at de har ti millioner kroner til disposisjon for gode formål, og at ønsker innspill fra publikum om hva pengene kan gå til.

Anne Lise Gamst Enoksen, Turid Fredriksen, Eva Gamst og Tron I. Sølvgaard i Rotsund kapellforening håper kommunen vil bruke noe av pengene til et nytt pipeorgel.

– Kommunen har sagt at de ønsker idéer til hva de skal bruke pengene på, så nå har vi en idé; de kan bidra til et nytt pipeorgel i Rotsund kapell, smiler Gamst Enoksen.

GAMMELT: Pipeorgelet ble kjøpt i 1966. Rotsund kapellforening vil blant annet arrangere julekonsert i år også, til inntekt for nytt pipeorgel. – Vi skal arrangere julekonsert med Liv Rundberg i slutten av november eller starten av desember, sier Gamst Enoksen.

Turid Fredriksen forteller at pipeorgelet de har i dag, er gammelt og dårlig. Det ble kjøpt i 1966, men skal være av dårlig kvalitet. Derfor er det heller ikke mulig å gjøre reparasjoner for å få det bedre.

– Jeg synes dette er en fin sak for kommunen å støtte. Vi har lagt mye arbeid i kapellet, og nå håper vi at kommunen kan hjelpe oss, sier Eva Gamst.

Anonym gave

I innsamlinga, som nå har pågått i omtrent to år, har Rotsund kapellforening bidratt med 130.000 kroner. I tillegg har de blant annet arrangert konserter med Liv Rundberg, der de har fått inn 40.000 kroner. Også har de fått 50.000 kroner i en anonym gave, og ellers samlet inn penger ved kollekt og salg av penner.

– Vi er takknemlige og glade for pengene som er kommet inn, sier Eva Gamst.

Sparebank1 Nord-Norges kulturfond ønsker å bidra med 25.000 kroner, men da må innsamlingen være ferdig til juni 2018. Beløpet utbetales kun ved fullfinansiering.

Viktig for bygda

Gamst Enoksen og de andre i styret, tror kapellet er viktig for de som bor i Rotsund.

– Folk er veldig opptatt av kapellet. Hver vår har vi dugnad, og da møter femti til seksti personer opp.

– Ja, vi er aktive. Det er mye som blir gjort, deriblant har vi bygget en ny redskapsbod og et nytt gjerde på kirkegården, sier Eva Gamst.

For å nå målet om 1,1 mill. kroner innen juni 2018, håper de at kommunen kan bidra. Selv skal de fortsette innsamlingen fram til da.