Kommunestyret i Kvænangen vedtok i møte sist onsdag, å godkjenne planprogrammet for utarbeidelse av en kommunedelsplan innen helse og omsorg.

Et planprogram er grunnlaget for utarbeidelse av større planer, og skal si noe om formålet med planarbeidetet, hvilke frister og deltakere det skal forholdes til, hvilke opplegg man har til medvirkning, hvilke alternativer som vil bli vurdert og hva som trengs og utredes bedre.

- Jeg er veldig glad for at arbeidet med kommuneplan for helse og omsorg kommer i gang. Helse og omsorg er vår absolutt største etat, og det å planlegge for framtidige utfordringer er viktig. Jeg forstår at fylkesmannen har vært bekymret for utviklinga i Kvænangen, men jeg håper også det registreres at ting er på bedringens vei, sier ordfører i Kvænangen, Eirik Losnegaard Mevik.

I Kvænangen trengs det en overordnet plan innen dette feltet, som sier noe om hvordan kommunen skal møte framtidens behov og utfordringer på en bærekraftig måte. Kommunedelplanen skal blant annet kunne gi grunnlag for dimensjonering av tjenestetilbudene.

Hele planprogrammet finner du beskrevet i formannskapets innkalling i møte 28.juni.