Han og kona Kari sendte i slutten av september et brev, hvor ordføreren ble bedt om å stoppe prosessen på Lyngseidet.

– Jeg tok opp spørsmålet med Dan-Håvard Johnsen i en pause i kommunestyret torsdag i forrige uke, sier Kiil.

Partene ble enige om å innlede dialog for å avklare saken før årsskiftet. Kiil forutsetter at kommunen stiller med personer som har fullmakt til å forhandle, eventuelt at referatet fra møtet behandles kort tid etterpå.

Nærmeste nabo

Werner Kiil har rådhuset som nærmeste nabo i Strandveien. Den planlagte promenaden vil passere på begge sider av eiendommen.

Kiil er ikke fornøyd med hvordan kommunen har behandlet han som grunneier. Han har ved to anledninger skriftlig gitt uttrykk for at han ikke aksepterer utbygging over eiendommen.

– Skrivene er blitt ignorert ettersom kommunen først helt nylig tok kontakt. Vi har på to fellesmøter fått generell orientering, forteller Kiil.

Han ble i etterkant av det siste brevet kontaktet av prosjektleder Jorunn Nyheim i Lyngen-løftet og arkitekt Axel Sømme i Cubus.

Kiil frykter verdien av området blir sterkt redusert hvis ”sjødelen” båndlegges av en promenade.

Kompensasjon

Werner Kiil stiller flere krav for å komme til enighet med Lyngen kommune.

Han ønsker tillatelse til å bygge garasje. Videre er det en forutsetning at flytebryggen beholdes. Han ønsker å bygge en mindre modell av en fiskehjell. Rettigheter og ansvar for vedlikehold for en privat vei må avklares.

– Vi vil kreve økonomisk kompensasjon fordi verdien av eiendommen blir sterkt redusert, men jeg vil ikke forskuttere størrelsen på beløpet.

Kiil vil foreløpig ikke stresse med risikoen for at strandpromenaden kan bli stoppet.

– Jeg avventer resultatet av samtalene med Lyngen kommune. Jeg vil imidlertid ikke sitte rolig og se på at eiendommen går ned i verdi, sier Werner Kiil.